Karamanda Vatandaşlar, Afrin Operasyonuna Katılmak İçin Askerlik Şubesine Dilekçe Verdi

Karamanda Vatandaşlar, Afrin Operasyonuna Katılmak İçin Askerlik Şubesine Dilekçe Verdi
Karaman’da bir gurup vatandaş, Afrin’deki ‘Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü asker olarak katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Bir grup genç, Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı" operasyonuna katılmak için ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesine gitti. Gönülle asker olmak istediklerini söyleyen gençlere çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

Elinde dilekçe ile askerlik şubesine gelen Ömer Bircan, "Biz Allah için, dinimiz için, bayrağımız ve namusumuz için yaşıyoruz. Şuanda askerlerimiz operasyon için Afrin’de bulunmaktadır. Onlar orada yalnız değildir. Dualarımız onlarladır. Şuanda dilekçelerimizi verip bizi de askere almalarını isteyeceğiz. İnşallah gideriz. Rabbim bize de o şehadeti nasip eder" dedi.

Ethem Can da, "Vatanımızın, devletimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu dilekçeleri veriyoruz. Amacımız şehadettir. Bizler esnaf ve evliyiz. Her zaman asker olmaya hazırız. Bu devleti kimse yıkamaz, yıkmaya da yeltenen olursa haddini bildiririz. Şu anda Afrin’de çarpışan aslanlarımız göğsümüzü kabartıyor. Her daim dualarımız onlarla" diye konuştu.

Okunan duanın ardından vatandaşlar hazırladıkları dilekçeleri askerlik şubesini kapısında bekleyen komutana verdi.