Karaman’da Sağlık Sigortası Bulunmayan Kişi Yok

Karaman’da Sağlık Sigortası Bulunmayan Kişi Yok
Karaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Karaman’da sağlık sigortası bulunmayan kişi olmadığını söyledi.

 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası öncesinde SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz basın toplantısı düzenleyerek kurumun Karaman’daki faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Yılmaz, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile üç sosyal güvenlik kurumunun tek çatı altında birleştirildiğini belirterek, “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yürürlüğe girmiş, üç farklı sosyal güvenlik kurumunun uygulamaları tek bir mevzuat olarak uygulanmaya başlanılarak sunulan hizmetlerde norm ve standart birliği sağlanmıştır. Sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak, sosyal güvenlik kimliğinin oluşturulması, kurumumuzun paydaşlarına tanıtılması, kamuoyunda kurum adına olumlu imaj geliştirmek amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftası ʹSosyal Güvenlik Haftasıʹ olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftasıʹnın ilimiz, ülkemiz ve tüm insanlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim. 1 Ocak 2011 tarihinde devlet memurlarının, 1 Ocak 2012 tarihinde de daha önceden Yeşil Kartlı olarak tabir edilen sağlık primi devlet tarafından karşılanacak olan genel sağlık sigortalılarının kurumumuza devri sağlanarak sağlık hizmetleri, yol ve zaruri masrafları, ortez ve protez giderleri kurumumuzca karşılanmaya başlanmış, devlet memurlarının yararlandığı sağlık hizmetlerinden devreden SSK, Bağ-kur, Yeşil Kartlılar genel sağlık sigortalısı olarak aynı koşullarda yararlanmaya başlamıştır. 2012 yılı başı itibariyle 12 bin 232 kişi Yeşil Kart’dan İl Müdürlüğümüze devredilmiş, 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle de gelir testi sonucu primi kendisi tarafından ödenmesi gereken 2 bin 865 kişi tescil edilmiştir. Gerek ülkemizde, gerekse Karamanʹda sağlık sigortası bulunmayan hiçbir kişi bulunmamaktadır” dedi.


Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapımı devam eden yeni hizmet binasının ise bu yılın sonunda bitirilerek hizmete gireceğini, Ermenek Merkez Müdürlüğü’nün hizmet binası inşaatının ise Temmuz ayı sonunda tamamlanacağını ve Ağustos sonunda binaya taşınacaklarını belirtti. İl Müdürü Yılmaz, emekli olan sigortalılara aylıklarının 6 gün gibi bir süre içerisinde bağlandığını, emekli aylığı bağlanan kişilerin başvuru evraklarında cep telefonlarının bilgisi varsa emekli olduklarının bilgisinin cep telefonlarına mesajla gönderildiğini ifade etti.