Karaman’da Partilerden Ortak Karar

Karaman’da Partilerden Ortak Karar
Karaman’da, dört partinin il başkanı ortak karar alarak, seçim öncesinde il ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması gibi 9 maddelik tutanağı...

Karaman’da, dört partinin il başkanı ortak karar alarak, seçim öncesinde il ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması gibi 9 maddelik tutanağı imzaladı.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin ev sahipliğinde Polisevi’nde Karaman Valisi Murat Koca ile Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış’ın da hazır bulunduğu toplantıda bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İl başkanları, seçim sürecinde vatandaşları rahatsız etmemek için ortak hazırladıkları 9 maddelik tutanağa imza attı.
Vali Murat Koca, yaptığı konuşmada, 4 partinin il başkanları ile birlikte seçim öncesi bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek "Karaman, Türkiye’de belki ilk olarak her seçimde gelenek hale getirdiği uygulamayı bu seçimde de yapacak. İnsanlarımızın rahatsız olmamasını ön plana çıkararak belli kurallar konmuş. Güzel tarafı tüm partilerimizin bu mutabakata uymasıdır. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için bugün tüm partilerimizle bir araya geldik" dedi.
İmza öncesi parti il başkanları birer konuşma yaptı. İlk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, "Karaman’da seçim dönemlerinde gelenek haline getirdiğimiz siyasi partilerle bir centilmenlik anlaşması yapıyorduk. Bunu da bugün tekrar gerçekleştirdik. Biz yine çevreye duyarlı olduğumuzu ses ve görüntü olarak ta bağlı kaldığımızı, vatandaşlarımızın da isteği doğrultusunda bunlardan uzak duracağımızı biz arkadaşlarımızla yine imza altına aldık" diye konuştu.
CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver de, Karaman’da seçimin her dönemde olduğu gibi bu dönemde de dostluk ve kardeşlik havası içerisinde geçeceğine inandığını belirterek şöyle konuştu: "Siyasi partilerin propaganda serbestliği çerçevesinde vatandaşın demokratik tercihinin sandığa yansıması açısından seçimler tabii ki demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bu dönemde Karaman’da birlik ve kardeşlik içerisinde bu siyasi mücadelemizi yapacağız."
MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz da, Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim bürolarının açılmasının, sesli araçların kullanılması ve bayrak afişlerinin asılmasının siyasi partilere herhangi bir getirisi olmadığını, aksine seçmene ve topluma zarar verdiği düşüncesinde olduklarını belirterek "2014 yılındaki yerel seçimlerde de seçim büroları açılmamıştı. Biz yine geçmiş seçimde yaptığımız protokole aynen uyuyoruz" diye konuştu.
Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin de "Karaman’da daha önce başlatılan bu gelenek bu seçimde de yapılacak. Ben bu uygulamayı gündeme getiren valimiz ve emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından partiler hazırlanan 9 maddelik tutanağı imzaladı. İmza atılan tutanakta şu maddeler yer alıyor:
"İl ve ilçelerde seçim bürolarının açılmaması, parti binalarında parti bayraklarının görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde asılması, miting öncesi veya parti üst düzey yöneticilerinin gelmesinden üç gün öncesinden duyuru ve ilan amaçlı ses yayın araçları kullanılabilmesi, miting süslemeleri mitingin yapılacağı alanla sınırlandırılması, seçim araçlarının hastane, okul, ibadethane ve huzur evleri yanlarında seslerinin kapatılması, sair zamanlarda seçim araçları belde ve köyler hariç gelişi güzel dolaşmaması, aşırıya kaçmadan adayların kendi araçlarını süsleme yapması, miting haricinde kesinlikle konvoy yapılmaması, il başkanlarının 15 günde bir bir araya gelmesi."