Karaman’da Goalball Yükselme Müsabakaları Başladı

Karaman’da Goalball Yükselme Müsabakaları Başladı
Karaman’da düzenlenen Erkekler ve Kadınlar Goalball Yükselme müsabakaları törenle başladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Erkekler ve Kadınlar Goalball Yükselme müsabakaları Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen törenin ardından başladı. 5 gün devam edecek müsabakalarda 36 spor kulübünden 226 sporcu bir üst tura çıkmak için ter dökecek.
Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Bugün burada Türk Dili’nin Başkenti Karamanımızda sizleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur ve gurur duyduğumu belirterek, Erkekler ve Kadınlar Goalball Yükselme Müsabakalarına hoş geldiniz diyorum. Erkekler ve kadınlarda toplam 36 spor kulübünden 226 sporcumuzun 5 gün boyunca mücadele edeceği Goalball yükselme müsabakalarında sporcularımıza başarılar diliyor, böylesine güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Hasan Sayyıdan ise, “Değerli şehrimiz Karaman’da şuan Goalball yükselme müsabakalarını yapıyoruz. Goalball bizim için önemli bir spor. Goalball, engellilerin dünyadaki yaptığı tek branş. Yani sağlıklı bireylerin yapmadığı bir branş. Biz bu branşta dünyada ki sayılı ülkeler arasındayız. Karaman ilimiz ile de yaptığımız birçok etkinlikle gönül bağı kurmuş durumdayız. Bu bağımızı da ilerleyen zamanlarda yapacağımız birçok etkinlik ve faaliyetlerle daha da güçlendireceğiz. Bu müsabakalarda da tüm sporcu, hakem ve antrenörlerimize başarılar diliyor, sakatlığın olmadığı güzel bir müsabaka olmasını temenni ediyorum.”
Goalball yükselme müsabakaları, 17 Ağustos Salı günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda erkekler ve kadınlar kategorisinde oynanacak 10 maç ile devam edecek.