Karamanda Ekmek Kuyrukları devam ediyor.

Karamanda Ekmek Kuyrukları devam ediyor.
Ekonomik sıkıntı her geçen gün devam ederken vatandaşlar ucuz ekmek için kuyrukta bekliyor.
“Yeliz” takma adıyla Meclisten canlı yayın yaptığı ortaya çıkan, AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı yurttaşların Halk Ekmek kuyruğunda ekmek sırasına girmesine ilişkin skandal ifadeler kullanmıştı.
 
Ahmet Hamdi Çamlı skandal açıklamasında; “ Evine ekmek götüremeyen hiç kimse yok. Halk ekmek kuyrukları film çekmek için, fotoğraf çekmek için oluşturuluyor” demişti.
 
Karaman’da da ekonomik sıkıntıdan nasibi alan iller arasında yerini alıyor. Karamanda Ekmek 2.25 Tl olurken Karaman Belediyesinin Halk Ekmeği ise 1.15 Tl den satılıyor.
Ekonomik sıkıntıdan dolayı ucuz ekmek almak isteyen vatandaşlar Halk Ekmek büfelerinde kuyruk oluşturmaya devam ediyor.
 
Halk Ekmek önünde muhabirimizin fotoğraf çektiği esnada vatandaşlar; “ Çek kardeşim yoksulluğun fotoğrafını çek, biz çok mu meraklıyız burada kuyrukta beklemeye? Kimse merak etmesin elbet bu halkta bir gün fotoğraf çekecek.” Diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
 
Ekmek kuyrukları özellikle sabah saatlerinde olurken artık akşam saatlerinde de aynı ekmek kuyruğu meydana geliyor.
 
EKMEK 2.25 - SİMİT 2.500 - HALK EKMEK 1.15 TL
 
Maliyetin fazla olmasından dolayı ekmeği 2.25’den veren fırınlarda haklı olarak giderlerimiz fazla bu fiyat bile bizim zararımıza şeklinde açıklamalar yapıyor.
Susam fiyatlarının pahalı olmasından dolayı da Simitler 2.5 TL ye satılıyor. Karaman Belediyesine ait olan Halk ekmek ise 1.15 Tl den satılıyor.