Karaman’da Düzenlenen Okullararası Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Karaman’da Düzenlenen Okullararası Voleybol Turnuvası Sona Erdi
Okul Sporları Federasyonu 2014-2015 faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan Voleybol Gençler B Yarı Final müsabakaları oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.Kazım...

Okul Sporları Federasyonu 2014-2015 faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan Voleybol Gençler B Yarı Final müsabakaları oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.
Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonu’nda yapılan turnuvaya 15 takım ve toplam 170 sporcu katıldı. Okul sporları faaliyetlerinde voleybol branşına katılımın bu yıl yoğun olması ve voleybol gençler B yarı final müsabakalarının Karaman’da oynanması Karamanlı sporseverlere adeta voleybol şöleni yaşattı. 19-22 Ocak 2015 tarihleri arasında Kazım Karabekir ve Yunus Emre Spor Salonunda yarı final müsabakalarında tribünleri dolduran ve takımları destekleyen sporseverler Türk Dili’nin Başkenti Karaman’a yakışır bir ev sahipliği yaptı. Zorlu ve çekişmeli geçen müsabakaların ardından erkekler kategorisinde adını finale yazdıran takımlar, Aksaray Spor Lisesi ve İzmir Özel Yamanlar Bedri Şaşal Lisesi olurken, kızlar kategorisinde ise Ankara Maya Koleji ve İzmir Özel Gelişim Koleji oldu. Üçüncülüğü paylaşan takımlar ise, erkekler kategorisinde Yozgat Mevlüde A. Doğanay Lisesi ve Niğde Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi, kızlar kategorisinde ise Antalya Doğa Koleji ve Kayseri Özel Genç Sultan Koleji oldu.
Müsabakalar sonunda kapanış konuşmasını yapan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Türk sporu için çok önemsenen bir organizasyona Türk Dili’nin Başkenti Karaman’da olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Sizin gibi yetenekli ve değerli sporcuların içinden çok iyi yıldızlar çıkacak ve ileride ülkemizi uluslararası arenada en güzel şekilde temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Ayrıca 3 gün süren müsabakalar boyunca sergilemiş olduğunuz centilmence ve sportmence hareketlerden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin çeşitli illerinde genç sporcularımıza yönelik birçok alanda spor müsabakaları düzenleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Spor Genel Müdürlüğümüzün spora ve gençlerimize yönelik yaptığı büyük yatırımlar sayesinde, siz değerli sporcularımız sportmen bireyler olarak Türk Sporuna hizmet ediyorsunuz. Hayata daha sportmence katılım sağlıyorsunuz. Dolayısıyla bu siz değerli sporcular için çok anlamlı bir gelişim. Sizleri tekrar ilimizde ağırlamaktan dolayı duyduğumuz mutluluğu belirtiyorum. Özelikle spora verdiği desteklerden dolayı, Karaman’da sporun gelişmesine her türlü imkAnı bizlere sağlayan ve bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Murat Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Müsabakalarda dereceye giren takımlarımızın başarılarından dolayı kutluyor, final müsabakalarında başarılar diliyorum. Böylesine güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor" dedi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Valisi Murat Koca ile protokol üyeleri tarafından verildi.