Karaman'da Bin yıllık tarihi ağacı kestiler.

Karaman'da Bin yıllık tarihi ağacı kestiler.
Karaman merkeze bağlı Değirmenbaşı köyünde tarihi bin yıllık katran ağacını kestiler.
Sabah saat 04.00 gibi ağacı kesilip parçalanırken gören köylüler büyük tepki gösterdi. Köyün simgesi haline gelen bin yıllık katran ağacını Medaş görevlilerinin kestiğini söyleyen köylüler; “Sabah namazına kalktığımızda ağacımızı kesmiş parçalıyorlardı. Bunu yapanlar ise Medaş yetkileriydi.” Dediler.
 
İddiaya göre olaya tepki gösteren köylülere Medaş yetkilileri açıklama yaparak, Ağacı kesmek için Orman dairesinden izin aldıklarını belirttiler. Orman dairesi ise böyle bir izinin söz konusu olmadığını belirterek; “ Biz böyle bir izin vermedik, zaten izin verseydik ağacın üzerinde ‘Bu Ağaç Kesilebilir’ damgası olurdu, gördüğünüz gibi böyle bir damga da yok.” Açıklamasını yaptılar.
 
Köylülerin büyük tepkisi karşısında Jandarma ekipleri de olay yerine geldi. Değirmenbaşı Köyü sakinleri, köydeki Ormanı bitirdiklerini belirterek; “ Köyümüzün ormanına dokunmasınlar, İnsanlar burada piknik yapıyor, temiz hava alıyorlar. Tarihi bin yıllık ağacı yok ederlerken hiç mi vicdanları sızlamadı? Bu ormanlık alanda buna benzer birçok ağaç var. Yetkililere sesleniyoruz. Ormanımızdan uzak durun. Ve bu tarihi ağacı katledenlerin gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz.” Dediler.