Karaman’da AK Parti’den MHP’ye ziyaret

Karaman’da AK Parti’den MHP’ye ziyaret
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dan oluşan heyet Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz’ı teşkilat binasında ziyaret etti.

  AK Parti heyetini MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar ve yöneticiler karşıladı. AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ziyarette yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinin, Türkiye’nin geleceğine, demokrasisine, milli iradesine yönelik darbe kalkışmasının milletin kararlılığıyla etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Darbe ile ilgili süreç, milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır. Ancak, işimiz bitmemiştir. Bundan sonra yapacak çok işimiz var. İstiyoruz ki bu ve buna benzer acıları milletimiz tekrar yaşamasın, gençlerimizin geleceği karartılmasın. Bu girişimin ilk anından itibaren Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli, Genel Başkanımız Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak bu konuda her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmiştir. Bununla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Oktay beyin olayın ilk anlarından itibaren her türlü desteğe hazır olduğu yönündeki bildirimleri olmuştur. Partililerimizle, taraftarlarımızla, yine diğer siyasi partilerimiz de düşüncelerini bir kenara bırakarak topyekun olarak terör odaklarına karşı darbe girişimlerine karşı tek yürek olmuş, bu bela def edilmiştir. Bir kez daha verdiğiniz katkıdan dolayı tüm Milliyetçi Hareket Partisi camiasına şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.
  Olayın ilk duyulduğu andan itibaren destek sözü verdiklerinin altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Oktay Yılmaz ise, "Gerek Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Milletvekili Recep Şeker, gerek İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, gerekse diğer yetkili kişileri arayarak ne gerekiyorsa yapmaya ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledim. Büyüklerimiz yaşanmış olan sıcak gelişmeler üzerine birbirlerini çok yönlü bilgilendirme fırsatını kullanarak önümüzdeki değerlendirmelerde ışık tutabilecek yaklaşımlar ortaya koyarak bizlerin de yerelde nasıl hareket edeceğine dair yol gösterici olmuştur. Bu bağlamda tıpkı genel başkanlarımızın yaptığı gibi Karaman ilimizde yapılan çalışmalara dair karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Demokrasi tercihinde ortak bir akıl hakim olmuştur ve çok kısa süre içerisinde darbenin henüz daha sonuçları net görülmemekle beraber önemli ölçüde tehlike boyutundan uzaklaştığı hissedilmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Karaman teşkilatı olarak tüm yol arkadaşlarımızla, halktan aldığımız destekle gayretlerinin yanında olacağımızı bir kez daha sayın başkanlara söyledik. Sayın il başkanına, belediye başkanına ve il genel meclisi başkanına teşekkür ediyorum. Milletimize geçmiş olsun" şeklinde konuştu. 
  Ziyarette ayrıca ilerleyen günlerde tüm siyasi partilerin katılımı ile ortak bir açıklama yapılması yönünde görüş paylaşıldı.