Karaman'da 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne Miniklerden Destek

Karaman'da 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne Miniklerden Destek
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne tüm dünyada olduğu gibi Karmanda da Özel Eğitim Anaokulunun desteğiyle dikkat çekiliyor.

Doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluğu olan otizm Amerikan Psikiyatri Birliği'nin 2000 yılında yayımladığı DSM-IV-TR kılavuzuna göre, toplumsal etkileşimde ve iletişimde yetersizlikler ile davranış, ilgi ve etkinliklerde sınırlı, basmakalıp ve yineleyici örüntü özelliklerini içeriyor. Her Yıl 2 Nisan'da otizme dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken Karaman özel Eğitim anaokulu da bir etkinlik düzenledi.
Karaman Özel Eğitim Anaokulunun düzenlemiş olduğu  otizm farkındalık programına sayın özel eğitim ve rehberlik Şube müdürümüz Hasan Topal, Kent konseyi başkanımız Ali KONUKSEVEN, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürü Orhan ÖZCALIK ve müdür yardımcısı Abdullah KAYA, kurum müdürleri, misafirler ve öğrencilerin katılımı ile doğal materyal sergi ve program gerçekleştirildi. 
Program okul müdürü Nursel Koka’nın otizm ayının anlam ve önemi ve karaman özel eğitim anaokulu hakkında bilgiler vererek başladı. Karaman Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Nursel Koka Programda emeği geçen bütün öğretmenlere ve eğitim uygulama ve is eğitim merkezi müdürüne, öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür etti.
Program çocukların gösterisi ve tüm misafirlerimizin el baskısı etkinliği ve günün anısına fotoğraf çekinilerek son bulmuştur.