Karaman'a ikinci Şehit ateşi daha düştü

Karaman'a ikinci Şehit ateşi daha düştü
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Esendere kırsalında teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralandı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.
 
Şehit olan askerlerden birinin Karaman nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi. 45 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Fadime Doğan ile evli olduğu, 17 yaşında Hatice ve 12 yaşında Ayşe Nisa isimli kızları olduğu öğrenildi. Şehit Doğan’ın babasının hayatta olmadığı, annesinin ise Ankara'da ikamet eden eşiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.
 
Karaman dün de bir şehit vermişti
 
Dün de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde silahlı saldırı sonucu Karamanlı 21 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca şehit düşmüştü. Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kızılca, dün akşam uçakla Konya'ya, oradan da Karaman'a getirilmişti. Şehit Kızılca'nın Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.
 
Patlama, 4 Ekim sabah saatlerinde İran sınırındaki Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi’nde bulunan Susuzkeklik Karakolu ile Aslankaraş Üs bölgesi arasında meydana geldi. Karakoldan üs bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Meydana gelen patlamada 3 asker şehit olurken, 5 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı yapılan tüm müdahalelere rağmen bir asker daha yaşamını yitirdi. Şehit sayısı 4’e yükseldi. Çok sayıda zırhlı araç bölgeye gönderilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Hakkari Valiliği, Yüksekova’da askeri araca yönelik yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:
 
"04.10.2017 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi Güvenli Mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış EYP'nin (el yapımı patlayıcı) infilak etmesi sonucu 4 askeri personel şehit olmuş, 4 askeri personel ise yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."