Karaman Türkiye Gündeminde birinci sırada

Karaman Türkiye Gündeminde birinci sırada
Son günlerde yaşanan Deprem olaylarının ardından gözler Karaman’a çevrildi.
Türkiye 6 Şubat’ta asrın felaketi olarak adlandırılan bir deprem yaşamış ve 40 bini aşkın vatandaşını kaybetmişti. Bölgede yaşanan depremler ve önümüzde ki süreçte Başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinde beklenen Deprem riski korkuları da beraberinde getiriyor.
 
Maraş’ta yaşanan Depremin ölçeğinde bir depremin Marmara bölgesinde yaşanması durumunda Türkiye ekonomisinin çökme noktasına getireceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.
 
MUHARREM İNCE DİLE GETİRMİŞTİ.
 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde CnnTürk’de ki Ahmet Hakan Coşkun’un programında Karaman’ı işaret ederek “Buraya en az 5 Milyon nüfuslu yeni bir sanayi şehri kurmamız gerekiyor, aksi takdirde yaşanacak olan büyük bir Depremde Türk ekonomisi biter, Sanayinin büyük bir bölümü Marmara bölgesinde yani Deprem rizki en çok olan bir bölge burası. Oysa ki Karaman, Türkiye’de Deprem Riskinin sıfır olduğu bir şehirdir. Fabrikaların üretim tesisi acilen bu bölgeye kurulmalı” ifadelerini kullanmıştı.
 
Muharrem İnce’nin bu sözleri günlerdir Twitter’de paylaşılırken bu sabah Karaman Twitter’de ülke gündeminin birinci sırasına yerleşti.
 
Yapılan birçok paylaşımlarda Karaman’da Deprem riskinin sıfır olduğunun altı çizilirken, önümüzde ki yıllarda Karaman’ın Ticaret Merkezi haline gelebileceği konuşuluyor.