Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Karaman Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
Karaman’da Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma etkinlikleri kapsamında Karaman’da “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganı ile Anma Yürüyüşü düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi koordinesinde düzenlenen program Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu önünden başlayıp, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda araştırmacı yazar Caner Arabacı tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı.

Vali Meral’den Çorba İkramı

Karaman Valisi Fahri Meral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü"ne katıldı.

Vali Meral, program sonunda vatandaşlara, emniyet mensuplarına ve basın mensuplarına dumanı üstünde tüten sıcak çorba ikram etti.

Yürüyüşe Karaman Valisi Fahri Meral, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Jandarma Albay İlhan Şen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, öğrenciler ve sporcular katıldı.