Karaman Milletvekili adayları neredeyse belli gibi

Karaman Milletvekili adayları neredeyse belli gibi
Seçimlerin konuşulduğu şu günlerde Karaman’da kimlerin aday olacağı merak konusu olmaya başladı.
Türkiye, Tarihinin en önemli seçimlerinden birine doğru gidiyor. İktidar ve muhalefet hiçbir hata yapmak istemezken seçimlerde de en iyi kararları almak için sürekli anket çalışmaları ve araştırmalar yapıyor.
 
Özellikle Anadolu da ki küçük şehirler Partilerin Ankara’dan gönderdiği isimlere sıcak bakmazken bunun bir dayatma olduğunu düşünüyor.
AK Parti Karaman’da bunun en ağır faturasını geçtiğimiz seçimde verdi. Konya’dan getirdiği Mahmut Sami Şahin’i aday yapmasına Karaman halkı büyük tepki gösterirken AK Partinin Kalesi olan Karaman’da büyük yenilgi yaşamasına neden olmuştu.
 
Edindiğimiz bazı kulis haberlerine göre bu seçimde Partiler teşkilatlarını dinleyecek ve ağırlıkla mevcut il başkanlarıyla yola çıkacak.
Karaman’da ki siyasi parti il başkanlarının neredeyse tamamı teşkilatlarına hâkim ve üzerlerinde söz sahibi kişiler.
 
AK PARTİ’DE ABİDİN ÇAĞLAYAN
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, gerek yönetimde gerekse delegelerinde kan değişikliği yapmış ve kendisiyle uyumlu şekilde çalışan bir ekip kurmuştu.
Abidin Çağlayan’ın aday olmak istediği bilinirken Ankara’da gerekli sağlam ilişkileri de kurduğu bilgisine ulaştık.
 
Belki de siyasi partiler içerisinde aday olması en kesin gözle bakılan kişi Abidin Çağlayan olarak görülüyor.
 
MHP’DE TURAN ŞENER ETKİSİ VAR.
 
Siyasi Partilerin çoğu il başkanları ile yola çıkma kararı alsa da MHP durum biraz farklı olabilir. MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar’ın aday olma noktasına kararsız olduğu gelen bilgiler arasında yer alırken MYK üyesi Turan Şener’in ismi de en çok geçen isimlerden biri olarak görünüyor.
 
Teşkilatın neredeyse bütün üyeleri adaylarının Dr. Turan Şener olacağı görüşünde
 
CHP ÖN SEÇİMLE MUSTAFA CEM KAĞNICI DİYOR.
Siyasi Partilerin içerisinde Seçim sürecinde Demokrasiyi en çok işleyen parti CHP dersek yalan olmaz. CHP üyelerinin ne istediğine önem veren bir parti ve bu nedenle ön seçim yaparak üyelerinin istediği kişileri Milletvekili yapma eğiliminde.
 
CHP Karaman il Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı’da bu nokta da çok güçlü isim olarak görülüyor. Delegelerin oylarıyla İl Başkanı seçilmiş ve bütün üyeleriyle istişareler yapan bir İl Başkanı konumunda.
 
Şu anki CHP’nin Karaman Milletvekili Atakan Ünver’i tekrar aday yapmalarına ihtimal verilmiyor. Atakan Ünver kendisini halkın içerisindeymiş gibi göstermeye çalışsa da çokta etkili görünmüyor. Karaman’da ki Haber sitelerinin yaptığı haberleri TBMM’de soru önergesi haline getirmekten başka bir şey yapmayan Atakan Ünver’in elle tutulan bir çalışması neredeyse hiç yok.
Ayrıca Atakan Ünver’in Ensar olayında ki sözleri de büyük tepki görmüştü. Tüm Türkiye Karaman’da ki tecavüz olayını konuşurken Atakan Ünver “İlgilenecek vaktim olmadı” diyerek olayı küçümsemişti. Mesleği Avukat olmasına rağmen olaya sahip çıkmamıştı.
 
Ayrıca Belediye Seçimlerinde Ermenek’te AK Partinin karşısında ki en güçlü isim olan İYİ Partinin adayı Atilla Zorlu’nun oyunu bölmek CHP Ermenek İlçe Başkanı Mustafa Bahçeli’yi aday yapmaya çalışması “Gizliden AKP’ye çalışıyor” şeklinde dedikodu yayılmasına neden olmuştu.
 
Aynı Şekilde iktidara muhalif medya kuruluşlarıyla sürekli kavgalı olması seçimlerde ambargo koymaya çalışması bilinmeyen bir konu olsa da bir hakikat olarak ortada duruyor.
 
İYİ PARTİ TEŞKİLATININ GÜÇLÜ İSMİ HATİPOĞLU
 
Türkiye’de oyunu en çok arttıran parti şüphesiz İYİ parti olduğu biliniyor. İYİ Parti ilk girdiği seçimlerde Karaman’da da hatırı sayılır bir oy almıştı.
İYİ Parti’nin kurucu İl Başkanı olan İsmet Hatipoğlu “Kurt Siyasetçi” olarak anılıyor. Siyasi manevralarında başarı elde etmesini bilen usta bir siyasetçi. Geçtiğimiz yerel Seçimlerde AK Parti’nin Karaman’da kaybetmesi için çalışan güçlü isimlerden birinin de İsmet Hatipoğlu olduğunu söylersek abartmış olmayız.
 
İYİ Parti Karaman teşkilatının delege ve üyelerinin neredeyse yarısından fazlası İsmet Hatipoğlu tarafından organize edilen güçlü bir ekip bu yüzden eli çok güçlü. Hem Teşkilat hem de Genel Merkezle arası iyi olan İsmet Hatipoğlu’nun aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
SAADETTE İSİM NET DEĞİL AMA BÜYÜK İHTİMAL İL BAŞKANI
 
Saadet Partisi hemen hemen bütün seçimlerini istişare ile yürüten bir siyasi partidir. Üyelerinin istediği kişiye değer vermesinin yanı sıra, En sonunda Partinin ehil olanlarıyla bir nevi “Ak saçlılarıyla” istişare edip ardından karara bağlayan bir partidir. Saadet Partisinin aday kriterinde “Popüler veya Zengin” olmasının neredeyse hiçbir anlamı yok. Ehliyet ve liyakat arayan Saadet Partisi bu seçimde de aynı çizgide devam edecek. Durum bu iken mevcut il başkanı Yasim Koz’un aday yapılması ihtimaller arasında yer alıyor.
 
Seçimler hakkında bizden bilgi isteyen okuyucularımız vardı. Şu an gerçek olma ihtimali yüksek olan kulislerde dolaşan siyasi konular bu şekilde gelişiyor.
Önümüzde ki ay farklı isimlerin çalışmalarına yer vereceğiz.