Karaman; Kayseri ve Kırıkkale Medyasının gündeminden düşmedi.

Karaman; Kayseri ve Kırıkkale Medyasının gündeminden düşmedi.
735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’dan hareket eden Türkçe Treni uğradığı illerde büyük ilgi gördü.

Karaman günlerce Kayseri ve Kırıkkale Medyasında tam sayfa yer aldı. Türk Dilinin Başkenti olan Karaman böylelikle ilk defa başka illerde günlerce medyada durmuş oldu.

10 Mayıs 2012 Perşembe günü Ankara’dan hareket eden Türkçe Treni sırasıyla Kırıkkale ve Kayseri illerine uğrayarak, bu illerde de çeşitli etkinlikleri gerçekleştirildikten sonra ilimize geldi. Misafir olduğu illerde coşkuyla karşılanan Türkçe Trenine vatandaşlar ve yerel medya büyük ilgi gösterdi. Türkçe Treni için Kırıkkale ve Kayseri’de yapılan etkinliklere bölge halkından yoğun bir katılım oldu. Yapılan faaliyetler Karaman ile Kırıkkale ve Kayseri illeri arasında gönül bağı kurarken, Karamanoğlu Mehmetbey’in Türkçe fermanını hep birlikte daha yükseklere taşımaya katkı sağladı. Kırıkkale ve Kayseri basınının da yoğun ilgi gösterdiği 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleriyle ilgili olarak bu illerde de ilimiz hakkında birçok habere yer verildi.
10 Mayıs 2012 Perşembe günü Ankara’da başlayıp, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Karaman’da ki etkinliklerle son bulan 735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri ulusal ve yerel medya tarafından yakından takip edildi.