Karaman Kalesinde Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Karaman Kalesinde Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
Karaman Valisi Vali Murat Koca, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Karaman kalesinde incelemelerde bulundu.

Kaledeki incelemelere Vali Koca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adem Akçay, İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Müze Müdürü Abdulbari Yıldız, yüklenici firma yetkilileri ve basın mensupları katıldı. Vali Koca temizlik ve restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kale içerisinde bir süre incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkilileri tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak Vali Koca’ya kısa bir sunum gerçekleştirildi. 
  Müze Müdürü Abdulbari Yıldız basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kale içerisinde 2013 yılında başlattıkları çalışmalar neticesinde, Karamanoğlu İbrahim Bey'e ait olduğu belirlenen saray kalıntılarına ulaşıldığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekler doğrultusunda 2015 yılında gerek Karaman Kalesi Surlarının ve gerekse elde edilen kazı buluntularının restorasyon çalışmalarına başlandığını söyledi. Restorasyon çalışmalarının halen devam ettiğini kaydeden Yıldız, 2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanarak kaleyi bir açık hava müzesi haline dönüştürmeyi düşündüklerini de ifade etti. Bu sayede Karaman'da yeni bir turizm desteği unsuruna sahip olacakların belirten Yıldız, Karaman ve çevresinde bulunan bütün tarihi eserleri ve taş eserleri kale içerisinde sergilemeyi arzuladıklarını belirterek, böylelikle Karaman’ın ikinci bir müzeye kavuşacağını sözlerine ekledi. 
  Vali Murat Koca ise, konuşmasında göreve başladığı zaman Karaman Kalesi'nin çok farklı bir görünüme sahip olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalar ve temizlik çalışmaları neticesinde, Karaman Kalesi ve özellikle kalenin iç kısmının bugünkü konumuna geldiğini söyledi.
  Konuşmasında restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanarak hem insanlara hem de insanlığın hizmetine sunulmasını arzu ettiklerini ifade eden Vali Koca, yürütülen çalışmalar sırasında desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.