Karaman Genelinde Covıd19 Testi Yapılacak

Karaman Genelinde Covıd19 Testi Yapılacak
İl Müdürlüğümüze bağlı filyasyon ekiplerimiz tarafından il merkezi, ilçe ve köylerde yapılacak olan tarama çalışmalarının 15 Haziran 2020 günü veri toplamaya başlaması planlanmaktadır.

Ülkemize genelinde ilk Covıd19 Vakası 11 Mart 2020 tarihinde saptanmıştır. Devam eden süreçte Dünya’da olduğu gibi Ülke genelimizde de vakalar görülmeye devam etmiştir. Bakanlığımız 11 Mart 2020 tarihinden bu yana Ülke genelinde görülmekte olan Yeni Koronavirüs hastalığına karşı çok sayıda önlem almış ve bu alınan önlemler sayesinde vaka yayılımını önleme ve tedavisi konusunda önemli düzeyde başarılar saplamıştır. Bu başarıların sürmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkların planlanması amacıyla Ülke çapında 81 ili temsil eden tarama çalışmaları yapılacaktır. 

İl Müdürlüğümüze bağlı filyasyon ekiplerimiz tarafından il merkezi, ilçe ve köylerde yapılacak olan tarama çalışmalarının 15 Haziran 2020 günü veri toplamaya başlaması planlanmaktadır. Tarama programı kapsamında; Sağlık bakanlığı tarafından belirlenen hanelerdeki vatandaşlara önce anket  daha sonra kan örneği ve boğaz sürüntüsü olacak şekilde 2 adet test yapılacaktır.

Bu araştırmanın amacı; Ülkemiz ve ilimizde geçirilmiş hastalık düzeyini saptamaktır. Halkımızdan istirhamımız sosyal mesafe ve maske konusunda olduğu gibi bu süreçte de sağlık camiamıza destek olamalarıdır. 

Sağlıklı, güzel günlerin gelmesi temennisi ile sağlıcakla kalınız.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü