Karaman Emniyetinden Sürücülere Kek Ve Çikolata

Karaman Emniyetinden Sürücülere Kek Ve Çikolata
Karaman’da Bölge Trafik ekipleri radar ve kemer uygulaması yaparak sürücülere kek ve çikolata ikram etti.

 Karaman polisi, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karaman Konya Karayolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde radar ve kemer uygulaması yaptı. Uygulamayı Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de izledi. Yapılan uygulamada radar uygulamasını gösteren uyarıcı levhalar konulmamasına rağmen sürücülerin hız sınırını aşmadıkları ve kemerlerini taktıkları görüldü. Polisler, sürücülerin ehliyet ve kemer kontrolünü yaptıktan sonra sürücülere ve araç içerisinde bulunanlara kek ve çikolata ikram etti. Bazı sürücüler ise bu tür uygulamaların sık sık yapılmasını isterken, sürücülerin trafikte birbirlerine saygılı olmalarını ve kurallara uymalarını istedi.

Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, “Polis Haftası kapsamında bir dizi etkinliklerimiz oldu. Bugün de ilimizin üç noktasında uygulamalarımız devam edecek. Bu uygulamalarımızın temelinde insanların sadece duyarlılıklarını ve trafik noktasında daha bilinçli hareket etmeleri için kendilerine ehliyet kontrollerinden başka bir de yapmış oldukları kural ihlalleri varsa onları hatırlatacağız. Bilgilendirme adına bugün cezai işlem mümkün mertebe uygulamamaya çalışacağız. Trafik kurallarında sürücülerimizi duyarlı hale getirmek için çalışacağız” dedi.
Uygulamalar esnasında hiçbir sürücünün kural ihlali yapmaması ve kemerini takmasıyla ilgili olarak da Sönmez, “Ben Karaman halkına çok teşekkür ediyorum. Demek ki insanlar istedikten sonra her şey güzel oluyor. Bu bizler için değil, kendileri ve karşılarında olan diğer sürücülerin veya müşterilerin hayatını garanti altına alıyor” diye konuştu.