Karaman Eğitim Bir-Sen Şubesinin BASIN açıklaması

Karaman Eğitim Bir-Sen Şubesinin BASIN açıklaması
Karaman Eğitim Bir-Sen Şubesi MEBden Harcırah Talebine ilişkin açıklamada bulundu.
Karaman Eğitim Bir-Sen Şubesinin yaptığı basın açıklamasında;
 
‘’ Genel Merkez Yöneticilerimiz;
26.10.2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndererek, 31 Ekim ve 1 Kasım 2009 tarihlerinde yapılacak sınavlara, memuriyet mahalli dışındaki yerleşim birimlerinde girecek öğretmenlere, 6245 Sayılı Harcırah Kanunu uyarınca, geçici görev yolluğu ödenmesini; 27.10. 2009 tarihinde ise, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Esat Tektaş ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı; Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Fikret Bayraklı’yı ziyaret ederek, görev mahalli dışında müdür ve müdür yardımcılığı seçme sınavlarına girecek öğretmenlerin geçici görev yollukları ile 30 Ekim 2009 Cuma günü domuz gribi sebebi ile okulların tatil olmasından dolayı öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesini istemişti.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, harcırahların ödenmesine ilişkin yazımıza cevap verdi. Cevabi yazıda, “31/12/2005 tarih ve 26040-3. mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği’nin 22. maddesinin (a) bendinde; ‘Yurtiçi görev yolluklarının ödenmesinde;
-Görevlendirme yazısı ve harcama talimatı,
-Yurtiçi/yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Bildirimi (örnek 27)
-Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin fatura,
 
Ödeme belgesine bağlanır’ hükmü ile yine aynı Yönetmeliğin 27’nci maddesinin (e) bendinde ise ‘Görevine ait mesleki ve sıhhi yeterliliklerinin tespiti veya kurumlarınca görülecek lüzum üzerine sınav için gönderilenler ile yurtiçinde mesleki bilgilerini artırmak amacıyla memuriyet mahalli dışında açılan kurs veya okullara gönderilenlerin söz konusu sınav veya kursa katıldığını gösteren belgenin ödeme belgesine bağlanması gerekir’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle, görev mahalli dışında düzenlenen müdür ve müdür yardımcılığı sınavına katılan personele kadrosunun bulunduğu yer tarafından geçici görev yolluğunun ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir” denildi.
Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın cevabi yazısından anlaşıldığı üzere, eğitim kurumları müdür ve müdür yardımcılığı seçme sınavlarına girecek adaylara geçici görev yolluğu ödenecektir. Bunun için, görev mahalli dışında seçme sınavına girecek üyelerimizin kurumlarından izin onayı almaları gerektiği tarafımızdan değerlendirilmektedir.
 
Yöneticilik Sınavına Hazırlık Kursumuz;
 
Yaklaşık 1 aydır yönetici adaylarına yönelik düzenlediğimiz ve yoğun katılımla gerçekleşen kursumuz sona ermiştir. Sınav sonrası Genel Merkezimiz ve şubemiz tarafından hazırlanan 4 ayrı deneme sınavını yapılmıştır. Sınavlarda kursa gelen yönetici adayı arkadaşların çok başarılı oldukları değerlendirilmiş olup, kursa katılan adaylara ayrı ayrı Kurs Sertifikaları da dağıtılacaktır. Bir kez daha hizmet Sendikacılık anlayışı ile eğitim camiasına yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Cumartesi ve Pazar günlerinde sınava girecek tüm adayların sınavda başarılı olmalarını diler, şimdiden sınav sonuçları tüm eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dileriz’’ denildi.