Karaman Belediyesine Öğrencilerin Ziyaretleri Sürüyor

Karaman Belediyesine Öğrencilerin Ziyaretleri Sürüyor
Karaman Belediyesi’ne şehir merkezi ve ilçe okullardan ziyaretler sürüyor.Atatürk İlkokulu 1-B sınıfının minik öğrencileri, Okul Müdürü Adem Büyükzengin ve Sınıf Öğretmeni Erdal Aslan ile birlikte Karaman Belediyesi’ni ziyarete gelirken,...

Karaman Belediyesi’ne şehir merkezi ve ilçe okullardan ziyaretler sürüyor.
Atatürk İlkokulu 1-B sınıfının minik öğrencileri, Okul Müdürü Adem Büyükzengin ve Sınıf Öğretmeni Erdal Aslan ile birlikte Karaman Belediyesi’ni ziyarete gelirken, Kazım Karabekir Çok Programlı Lise ve Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencileri de İl Genel Meclis Üyeleri Hayri Ay, İftadiye Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam ile birlikte Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti. Gezi ve gözlem amacıyla geldikleri belediyede Akıllı Kent ile ilgili Başkan Çalışkan’a çeşitli sorular soran öğrenciler, belediye hizmetleri ve çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.
Akıllı Kent Operasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan öğrencilere Akıllı Kent sisteminin Türkiye’de ilk olarak Karaman’da uygulandığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Sayın Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan sayesinde Karaman, Akıllı Kent projesi gerçekleştirilen ilk pilot şehir. Akıllı Kent ile şehrimiz, vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale gelirken, ekonomik ve çevresel olarak da büyük kazançlar sağlıyor. Karaman’da trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçları Akıllı Kent Koordinasyon Merkezi’nden yönetiliyor. Akıllı Kent projesi Türkiye çapında, gelişmekte olan belediyelerin ve insanların hayatını kolaylaştıracak” dedi.
Günün bir diğer öğrenci ziyaretini de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile bir süre sohbet eden gençler, Karaman Belediyesi’nin kurumsal yönetimi, bölgenin kalkınması ve genel hatlarıyla siyaset hakkında bilgi aldı.
Başkan Çalışkan, kamu yönetiminde ve siyaset biliminde başarılı olmak için hayatın her alanında bilgi ve tecrübe sahibi olunması gerektiğini vurgulayarak, bu manada öğrencilerin geniş imkanlara sahip olduklarını ve bu imkanları sonuna kadar değerlendirmeleri gerektiğini tavsiye etti.