Karaman Belediyesi'nden "Karaman Şehitler Albümü"

Karaman Belediyesi'nden "Karaman Şehitler Albümü"
Karaman Belediyesi, içerisinde Karamanlı şehitlerimizin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı şehitler albümünün üçüncü baskısını yayımladı.

Karaman Belediyesi ve Şehit Aileleri Derneği işbirliğinde hazırlanan "Karaman Şehitler Albümü" içerisinde vatani görevini ifa ederken şehit olan, subay,astsubay, er, polislerimizin yanı sıra görev esnasında şehit edilen öğretmenlerimiz yer almakta. Toplam 180 sayfadan oluşan albüm içerisinde, şehitlerimizin resimleri ve detaylı bilgilerine yer verildi. Şehitler albümü ile, vatan uğruna şehit düşmüş asker ve polislerimiz ile şehit öğretmenlerimiz hafızalarda kalmaya devam edecek.
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan albümün giriş sayfasındaki sunuşta şu ifadelere yer verdi; 
    "Tarih boyunca şan ve şerefle dolu bir çok zafer kazanan Büyük Türk Milleti, bugüne adar hiçbir milletin hakimiyeti altına girmemiş, vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna cepheden cepheye koşmuştur. Bayrak, vatan ve bağımsızlık milletimizin en kutsal değerleridir. Kahraman ordumuz bu kutsal değerleri için her zaman ve her koşulda mücadele etmiş ve bu vatan topraklarını bedeli ne olursa olsun korumasını bilmiştir. Milli egemenliğimizin payidar kalmasını kendilerine amaç edinmiş Büyük Türk Milleti'nin değerli evlatları, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna, hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmişlerdir.
    Geçmişi zaferlerle dolu Büyük Türk Milleti, sonsuza kadar yaşayacaktır. İyi bilinmelidir ki bu topraklar üzerinde şanlı bayrağımız her daim dalgalanacak, mübarek ezanımız asla dinmeyecektir. Bu vatan ve milletimiz için gerekirse kanımızın son damlasına kadar mücadele etme azmi ve kararlılığındayız.
    Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin korunması için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, şehit yakınlarımıza sonsuz sabır ve dayanma gücü diliyorum.
    Aziz şehitlerimizin ruhları şâd olsun."