Karaman Belediyesi, vatandaşların acılarına ortak oluyor.

Karaman Belediyesi, vatandaşların acılarına ortak oluyor.
Yakınlarını kaybeden ailelere cenaze nakil, defin, ikram ve taziye çadırı hizmetleriyle destek olan Karaman Belediyesi Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü, onların acılarına ortak oluyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile insan odaklı hizmet veren Karaman Belediyesi, Vatandaşlara Cenaze İşlerinde Büyük Kolaylıklar Sağlıyor. Mezarlık düzenlemeleri ve cenaze hizmetleri için Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 4 taziye evi, 5 adet klimalı cenaze nakil aracı, 1 cenaze yıkama aracı, masa ve taburelerden oluşan taziye çadırları ve 25 personel ile hafta sonu da dâhil 7 gün 24 saat hizmet veriliyor. Sunulan hizmetler içerisinde; mezarlıkların temizliği ve peyzaj düzenlemesi yapılıyor, taziye çadırları kuruluyor, cenazelerin nakil işlemi ile mezarları hazırlanıp defin işlemleri gerçekleştiriliyor.
Bütün cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak yerine getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Karaman Belediyesi olarak, insan odaklı belediyecilik ilkemiz gereği, vatandaşlarımızın gündelik hayatını kolaylaştırmayı, her zaman halkın yanında olmayı ilke edinerek hizmet veriyoruz. Bu anlamda, hemşehrilerimizi acılı günlerinde de yalnız bırakmıyor, yakınlarını kaybeden ailelerimize cenaze nakil hizmetinin yanı sıra, defin işlemlerinde de yardımcı oluyoruz. Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğümüzde; cenazeler için mezar yerleri ve definde kullanılmak üzere kapak taşları hazırlanıyor ve gelen taleplere göre taziye çadırları kuruluyor. Bununla birlikte ekiplerimiz mezarların, şehir genelinde bulunan türbe ve yatırların temizliğini, bakımını ve tadilat işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca cami temizliği ve kent mezarlıklarında çevre ve peyzaj düzenlemelerini de titizlikle yürütüyoruz. Zor ve acılı günlerinde vatandaşlarımızın yanında olmak ve onların acısını paylaşmak en asli görevlerimizden birisidir” dedi.