Karaman Anketinde son gelişme.

Karaman Anketinde son gelişme.
Karamaninsesi.com anketinde iyi parti chp'yi geçti
Adayların açıklanmasından sonra Karamaninsesi.com'un anket programında Mükerrer oyların silinmesinden sonra AK Parti ara farkla birinciliği gögüslüyor.
Herkes tarafından konuşulan AK Parti 2 Milletvekili çıkarır dedikodusu ankette de görülüyor.
 
CHP'de herkes Yüksel Atik'in olmasına emin gözle bakarken CHP Genel Merkezinin Atakan Ünver'i tercih etmesi sol tabanda adeta hayal kırıklığına sebep olmuştu.
Bilindiği gibi CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, 2015 yılında Mustafa Cem Kağnıcı'nın Milletvekilliği için istifa etmesinin ardından Genel Merkez tarafından atanarak gelmişti. Tabanda çokta ilgi görmeyen İsmail Atakan Ünver ismi 24 Haziran seçimleri içinde şansı olmayan bir isim olarak görülüyor.
Sol kesiminde yakinen tanıdığı ve sevdiği İYİ Partinin adayı İsmet Hatipoğlu, CHP tabanından büyük destek görmesi bekleniliyor. CHP tabanından Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye destek büyük olurken, Milletvekili isminde İYİ Parti'ye kaymalar bekleniliyor.
 
CHP TABANI BUNU DAHA ÖNCEDE YAPTI.
Karaman'da CHP tabanı aynı bu şekilde davranışı 2014 seçimlerinde de göstermişti. Bilindiği gibi MHP adayı Ali Pınarbaşı, AK Parti karşısında güçlü bir isim olarak görülüyordu. CHP Tabanı AK Parti adayı Ertuğrul Çalışkan'ın kaybetmesi için MHP'nin adayına destek vermişti. CHP Karaman Merkezde düşük alırken İl genelinde yüksek almış ve MHP ise Merkezde yüksek alırken il genelinde düşük almıştı.
CHP tabanının aynı hareketi 24 Haziran'da da yapması bekleniliyor. AK Parti karşısında İsmet Hatipoğlu'nun güçlü bir isim olması CHP tabanından kaymayı gerçekleştirebilir. Yani CHP Cumhurbaşkanlığı adayını Muharrem İnce'ye Milletvekilinde ise İsmet Hatipoğlu'na verebilir.
 
MHP ADETA CENAZE EVİ GİBİ.
İYİ Parti adayı İsmet Hatipoğlu'un eski partisi MHP ise adeta cenaze evi gibi ses seda yok, Cumhur ittifakında seçim çalışmasını AK Parti adeta tek başına götürüyor.
MHP'nin 1. sıra adayı Hüseyin Korkmaz'ın Konya'lı olması MHP'nin ilk baştan havlu atması olarak algılandı. Yabancı adayların Karaman'da sevilmediği bilinmesine rağmen MHP'nin Konya'da yaşayan ve facebook sayfasında bile Memleketi Konya olarak belirtilen Hüseyin Korkmaz'ı aday yapması gizliden gizliye İsmet Hatipoğlu'na gizli destek verilecek dedikodularına sebep oldu.
İsmet Hatipoğlu'nun MHP tabanında ve CHP tabanından büyük destek alması ve İYİ Partinin kendi rüzgarını düşündüğümüzde Karaman'da AK Parti 2 İYİ Parti 1 Milletvekili çıkaracak gibi gözüküyor.
 
VATANDAŞ NE DİYOR?
Karamaninsesi.com yaptığı araştırmalarda Karaman halkı Milletvekili tercihinde kendisiyle ilgilenen ve kendisinden biri olmasını istiyor. 3 Dönem Milletvekilliği yapan Mevlüt Akgün'ün başarısı da buradan geliyor. AK Parti böyle bir gücü bu seçimde değerlendirmemesi muhalefete fırsat doğurdu. Avukat olması ve hatta kendi teşkilatında ki kişilerle bile kavgalı olan CHP'nin adayı Atakan Ünver'in soğuk duruşu ve halkla olan ilişkisinin soğuk olması İYİ Parti'nin ekmeğine yağ sürüyor. İsmet Hatipoğlu'nun halkın içinden olması ve halkla iç içe olması ona ikinci Mevlüt Akgün şansı doğuruyor.
 
Tabii bu arada Saadet Partisinin adayı Orhan Soydan'da AK Parti tabanın ilgisini topluyor. Ayrıca işçi Sendikası başkanı olması Orhan Soydan'a şans veriyor.
Bilindiği gibi Saadet Partisi 2009 seçimlerinde Karaman'da %8 oy almıştı. Ankette de görüldüğü gibi Orhan Soydan partisini 2009 başarısına ulaştıracak gibi.