Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları
Akp İl Başkanları Kadir Gecesi Mesajları

 

AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü:

 

Yüce Kitabımız ’da “Bin aydan daha hayırlı” olarak ifade edilen bu kutlu gecenin Âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini diliyorum. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

 

Kadir gecesi Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Kadir Gecesini idrak ederken; açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur.

 

İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy:

"Dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu gece Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp, kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir.

Bu gecenin manevi iklimi ile dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma hissi- yatlarımız beslenecek ve gönül dünyamız aydınlanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam Âlemi’nin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin barış, huzur ve saadet getirmesini diliyorum.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca:

Kadir Gecesi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur’an-ı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir.

Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin hepimizi kucaklayarak, birlik, beraberlik, bolluk, bereket, yardımlaşma, paylaşma, dua ve mutluluk ikliminde birleştirmesini ve daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyoruz.

Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramına kavuşmayı temenni ediyorum.