Kadın Ve Aile Danışma Merkezinden Binlerce Kişi Faydalandı

Kadın Ve Aile Danışma Merkezinden Binlerce Kişi Faydalandı
Karaman Belediyesi, Kadın ve Aile Danışma merkezinde, vatandaşlara yönelik ücretsiz danışmanlık hizmetine devam ediyor.

Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mümine Hatun Hanımlar Kültür ve Spor Merkezi'nde psikolog ve avukat tarafından vatandaşlar için ücretsiz aile danışmanlığı ve hukuk danışmanlığı hizmetine devam ediyor.
Kadın ve Aile Danışma Merkezinde görevli uzman Psikolog ve Aile Danışmanı tarafından çocuklarla, ergenlerle, kadınlarla ve çiftlerle etik ve gizlilik ilkesi çerçevesinde psikoterapi uygulanarak 2016 yılında toplam 706 kişiye danışmanlık hizmeti verildi.  Bu sayı düzenlenen eğitim seminerleri ile de toplam 2689 kişiye ulaştı.
Geçtiğimiz yıl başlanılan nikah öncesi çiftlere verilen "Bir Olabilme Sanatı" isimli evlilik eğitimine katılan 928 çifte Evlilik ve Aile Eğitimi sertifikası verildi.
Diğer yandan  Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen sosyal çalışmacı ile belediye bu alanda kadrosuna güç kattı. Sosyal çalışmacı, ekonomik ve sosyo kültürel bakımdan zor durumda olanlara sorunlarını çözmede vatandaşlara yardımcı olacak.
Karaman Belediyesi'nin sunmuş olduğu bu ücretsiz hizmetlerden faydalanmak isteyenler Mümine Hatun Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi Kadın ve Aile Danışma Merkezi'ne şahsen gelerek ya da müdürlüğün 0338 212 22 10 nolu irtibat numarasını arayarak müracaatta bulunabilirler.