KUTSAL EMANETLER TÜRKİYEDE

KUTSAL EMANETLER TÜRKİYEDE
11 Ülkeden 60 yetim geldi
Dünyanın farklı  coğrafyalarında gerçekleştirdiği yetim çalışmalarını ve yetimlik olgusunu Türkiye halkının gündemine taşımak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ilkini 2005 Ramazan Bayramı’nda, ikincisini ise 11 Haziran 2006’da ve üçüncüsünü de 14–24 Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Çocuk Buluşmalarının dördüncüsü 17-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 17 Ekim günü İstanbul Sütlüce Haliç Kongre merkezinde 11 farklı ülkeden gelen 60 yetim Türk kardeşleri ile bir araya gelecek. Türkiye’den ulusal ve yerel birçok televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanacak.
 
ULUSLARARASI YETİM BULUŞMASI
 
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışma yaptığı dünyanın farklı bölgelerinden yetimlerin katıldığı ve sunumlar yaptığı bir şölen programı. Her yıl yetim sponsorluk programı yaptığı ülkelerden çocukları bir araya getirdiği bu programların dördüncüsünü organize eden İHH, bu yılda farklı kültüre renge ve dile sahip onlarca yetimi İstanbul’da devasa bir buluşma programı ile hem sponsor ailelerle buluşturacak hem de Türk halkının yetimler konusunda gösterdiği hassasiyete teşekkür edecek. Bu şölen bu yıl sadece yetimlerin değil yurt içi ve yurt dışından katılacak sanatçılar da sevilen şarkılarını yetimler için bir kez de şölen de söyleyecekler.
 
11 Ülkeden 60 yetim geldi
 
Buluşma 17 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi – Sütlüce, İstanbul’da saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Buluşmaya Etiyopya, Sudan, Pakistan, Lübnan, Filistin, Irak, Makedonya, Kırgızistan, Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlı ve Çeçen yetimler ve Türkiye’yi temsilen Ağrı’dan yetimler katılacaklardır.
Bu Şölen öncesinde, 24 Eylül – 10 Ekim 2009 tarihleri arasında 5 farklı ülkede yetimler ile birlikte sözleri yetim ve kimsesiz çocuklar için sevgi ve şefkati anlatan ve üç dilde, Türkçe, İngilizce ve Arapça, bir şarkı klipi çekildi ve klipin final çekimleri de 17 Ekim’de yapılacak olan buluşma de diğer katılımcı sanatçılar ve yetim çocuklarla birlikte yapılacak. Bu klip sadece yurt içinde değil yurt dışında ki bir çok yerel ve uluslararası televizyon kanallarında yayınlanacaktır.
Bu klip ile dünyanın her köşesindeki insanlara yetim çocukların mesajları iletilmiş olmakla birlikte halkın bu konudaki hassasiyeti ve örneklik teşkil edebilecek davranışı da gözler önüne serilecektir. Bu vesile ile de ülkemizin dünyanın dört bir tarafına tanıtımına katkı sağlanmak olacaktır.
Şölen öncesi ve sonrasın yetim çocuklar ve yerli ve yabancı sanatçılar televizyon programlarına katılacak ve bu vesile ile sponsorluk ile hayatlarındaki bu büyük ve önemli değişikliğe neden olan Türk halkına özellikle teşekkür edeceklerdir.
 
Ankara, Diyarbakır, Konya ve Kayseri’de de buluşuyorlar
 
Yetimlerin program sonrasında üç ili kapsayan bir gezi programına çıkacaklar, bu illerin ilk durağı olarak Ankara’da resmi ziyaretlerde bulunarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine tüm yetim kardeşleri adına teşekkür edeceklerdir. Ankara sonrası Kayseri, Konya ve Diyarbakır illerimizde de birer şölen ile sponsor olan ailelere kendi dillerindeki şarkılar ve dansları ile teşekkür edeceklerdir. Yetimler ayrıca birçok TV ve radyolarda programlara katılıp, yardım ve desteklerinden dolayı Türk ailelere teşekkür edip duygularını paylaşacaklardır.
Bunun yanı sıra, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden sanatçılar da yetimlere destek amacıyla geceye katılıp kendi şarkılarını söyleyeceklerdir. Bu sanatçılar; Ömer Karaoğlu – Türkiye, Tyson Amir-ABD, Baraka Blue-ABD, Ammar114 ve Serkan-Almanya ve Grup Fırkat el Emjad –Lübnan’dan katılacaklardır.
 
BULUŞMA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEK
 
Programa katılan yetimler kendi ülke ya da bölgelerindeki tüm yetimleri temsil etmektedir. Kendileriyle beraber daha önce adları duyulmamış olan ülkeleri ve sorunları da toplum nazarında dile gelmektedir. Bu buluşma yetimler vesilesiyle Türkiye halkı ve diğer halklar arasında bir köprü vazifesi görmekte ve halkımızı bilinçlendirmektedir. 17 Ekim 2009 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi – Sütlüce, İstanbul’da gerçekleştirilecek IV. Uluslararası Yetim Buluşması Türkiye içi ve Dünyanın farklı ülkelerindeki TV kanallarında canlı yayınlanacaktır. Televizyon kanallarının yanı sıra ulusal ve uluslar arası bir çok radyo kanalı da buluşmayı canlı olarak dinleyicilerine aktaracak.
 
“15 bin yetime bakıyoruz”
 
“İslam dünyasının değil bütün insanlığın yetimleri bizimdir. Yetimin başını okşayanın kalbinde merhamet olur. Yetimin gözyaşının olduğu topraklarda hiçbir zaman merhamet olmaz. Bu nedenle biz merhametliler toplulukları ile yetimler için bir köprü inşa ettik.”  Diyen IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Ümit ediyoruz ki, bu köprünün üzerinden yetimlere yardım edecek birçok kuruluş binlerce insan geçecek ve yardımlarla beraber sevgiyi kardeşliği, merhameti ve adaleti taşıyacaklar.  Bu düşüncelerle yapmış olduğumuz yetim çalışmalarımızın 2009 yılı itibariyle geldiği noktada  23 ülkede, sayıları 15.000’i bulan yetime her ay düzenli olarak nakdi yardım sağlıyor; 42 ülkede ise geçekleştirdiğimiz ayni ve nakdi yardımlar, açtığımız yetimhaneler ve eğitim kurumlarıyla onlar için aydınlık bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. “ diyerek. Yetimlerle ilgili faaliyetlerimizi genişletme çabasına destek veren ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.
 
Konu ile ilgili daha geniş bilgi, görsel temini için İHH BASIN DANIŞMANI SALİH BİLİCİ  0533 220 82 07- salih79@gmail.com