KUTLU DOĞUM HAFTASINA BÜYÜK ÇALIŞMA

KUTLU DOĞUM HAFTASINA BÜYÜK ÇALIŞMA
Karaman EHAD, KAİMDER ve Din Görevlileri Derneği, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 17 -18 Nisan 2010 tarihleri arasında kutlama tertip ediyor.
Yapılan basın açıklamasında konuşma yapan EHAD Karaman Şube Başkanı Kadirhane Cami İmam Hatibi Mehmet Şimşek, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Evrensen Hafızlar Derneği (EHAD), Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) ve Din Görevlileri Derneği iş birliği kutlu doğum haftası münasebetiyle âlemlerin efendisi Hz. Muhammed (SAV) hatırlamayı düşündüğünü söyledi.
 
Şimşek, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
“Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Evrensen Hafızlar Derneği (EHAD), Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) ve din görevlileri iş birliği kutlu doğum haftası münasebetiyle âlemlerin efendisi Hz. Muhammed (SAV) hatırlamayı düşündük.
 
Bu düşünce karşısında birlikte hareket etmeyi karşılaştırdık ve 3 dernek olarak 17 - 18 Nisan 2010 tarihlerinde yani Cumartesi ve Pazar akşamları bir program tertip ettik inşallah bu program içeriğinde sizlerle ve tüm Karaman halkı paylaşmak istedik.
 
17 Nisan 2010 Cumartesi akşamı saat 20.30’da sevilen ezgi sanatçımız tüm halkımızın tanıdığı ve bildiği Umut Mürare sanatçımızı davet ettik ve Cumartesi akşamı inşallah Otağa Tesisleri’nde 20.30’da Karaman halkımıza bir konser verecektir hemen akabinde 18 Nisan Pazar akşamı saat 20.00’de Karaman’da Kur’an Sofrasında Buluşalım yine 3 derneğin ortaklaşa yapmış olduğu bir program daha tertip ettik ve bu program içerisinde de Kur’an-ı Kerim tilavetleri çocuk ilahi grubu ve dualarla programımızı renklendirmeye çalıştık.
 
Bu program içinde İstanbul Sultan Ahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Mehmet Sevinç yine İstanbul Mecidiye Köy Merkezlerinin İmam Hatibi Âli Dermen ve Ankara’da EHAD Genel Başkanı Abdulkadir Sağlam davet ettik inşallah yine onlar Karamanımız bir Kur’an-I Kerim tertip edeceklerdir yine çocuk ilahilerimiz çocuk ilahileriyle peygamberimizi anlatan ilahilerle yine aramızda bulunacaktır teşkil edecektir. Tüm Karaman halkımızı programlarımıza davet ediyoruz” dedi.
 
Programa KAİMDER İl Başkanı Tevfik Baran, Din Görevlileri Derneği Başkanı Kerim Doğan’da katıldılar.