KTSO’sı Romanyalı İş adamlarını Ağırladı

KTSO’sı Romanyalı İş adamlarını Ağırladı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopandă ile birlikte Romanya’dan işadamları grubunu ağırladı.

Karşılıklı iş fırsatları ve yatırım imkânlarının konuşulduğu toplantıda iş insanlarıyla bir araya gelindi.
Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopandă, Romanya Ticaret Müşaviri Cornel Diaconita, Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticisi Razvan Parvulescu, Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Güven Güngör, TİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Demirel ve TİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Çölmekci ile Mustafa Okşar,  TİAD Genel Sekreteri Barbaros Yıkar, TİAD İdari İşler Sorumlusu Cemil Akkaya ve Ekol Lojistik İş Geliştirme Müdürü Tolga Er başta olmak üzere Romanya’dan gelen kalabalık işadamı grubu Karaman  Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu oldu. Karaman TSO’da düzenlenen ‘’Romanya-Türkiye Yatırım ve İş Fırsatları’’ konulu toplantıda Karaman iş dünyası ile buluşan Romanya iş heyeti ile karşılıklı ticaret konuşuldu.
Toplantının açılışında konuşan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Romanya ile karşılıklı olarak ticaretimizin ve işbirliğimizin daha çok artmasını istediklerini belirterek, “Bugün Romanya’dan başta Sayın Büyükelçimiz, Ticaret Müşavirimiz, TİAD yöneticileri olmak üzere iş heyetini ağırladığımız için ayrıca mutluyuz. Biz istiyoruz ki karşılıklı olarak yatırımlar ve ticari işbirliklerini artıralım, yatırım imkânlarımızı değerlendirebilelim.’’ diye konuştu.  Zengin sanayi, tarım ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, yeni ticari işbirlikleri yaratmak ve bu potansiyeli artırmak için de Oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi ki karşılıklı olarak ticaretimizin ve işbirliğimizin daha çok artmasını istiyoruz.’’ dedi.
Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopandă da tüm işadamlarını Romanya'ya yatırım yapmaya davet ederek, Romanya'nın yabancı yatırımcılara müthiş fırsatlar sunduğunun altını çizdiği konuşmasında, Türkiye ile ticaret işbirliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Romanya pazarının tanıtılması, ülkedeki yatırım fırsatları ve iş ortamı hakkında bilgi verilip, karşılıklı iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi adına bir araya geldiklerini belirten Büyükelçi Şopanda, Türkleri bu ülkede hangi fırsatların beklediğine ilişkin önemli ipuçları verdi. Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin bugün iyi bir seviyeye ulaştığını, bunda Türkiye ve Romanya arasındaki tarihi ve kültürel bağların bu konuda büyük etkisi olduğunu söyledi.
Türk İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Güven Güngör ise Romanya'da yabancı yatırımcıya karşı hiçbir önyargı bulunmadığını dile getirerek, yatırım olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.Türkleri kendilerine çok yakın hissettiklerini dile getiren Güngör, Romanya’da girdi maliyetlerinin tamamının düşük olduğunu, uygun vergi imkanları sunulduğunu, arazi fiyatlarının ise çok düşük olduğunun altını çizdi. Güngör, istikrarlı ekonomisi, huzurlu iş ortamı ve sağladığı kolaylıklar ve güvenle Romanya’nın Avrupa'da yatırım yapılabilecek en uygun ülke olduğuna dikkat çekti.
Toplantıda konuşmaların ve tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından Büyükelçi ve TİAD ile TSO Başkanları arasında karşılıklı plaketler verildi.
TİAD Heyeti Karaman'daki ikinci gününde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan nezaretinde Karaman Valisi Fahri Meral'i ziyaret etti. Karaman Valiliği'nin ardından TİAD  Heyeti  Karaman OSB Müdürlüğü'nü ziyaret ederek iş adamları ile bir araya geldi. Ziyaretlerin ardından Romanya'dan gelen iş heyetine Karaman Taşkale köyü gezdirilerek incelemelerde bulunuldu.