KTSO Başkani Mustafa Toktay'dan Basın Açıklaması

KTSO Başkani Mustafa Toktay'dan Basın Açıklaması
K türü Taşıma Yetki Belgesi ücreti hakkında Mustafa Toktay önemli açıklamalarda bulundu

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay; Karayolu Taşıma Yönetmeliği 2018 tarihli ve 30295 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan K Yetki Belgesi Ücret tarifelerinde yapılan indirimlerden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek yaptığı basın açıklamasında;

 

“2018 tarih ve 30295 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde K Yetki Belgesi ücret tarifelerine göre  göre; K1 türü yetki belge ücreti 10.000 TL, K2 türü taşıma yetki belge ücreti 10.000 TL, K3 türü taşıma yetki belge ücreti 5.000 TL olarak değişmiştir.

 

K türü yetki belgeleri için başvuruda bulunan üyelerimizden;

a) K1 türü yetki belgesi için başvuranlar için,

  • Gerçek kişilerin en az, 1 birim taşıt ve 25 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları,
  • Tüzel kişilerin en az, 2 birim taşıt ve 50 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları şarttır.

b)K2 türü taşıma yetki belgesi için başvuranların en az, 1 birim taşıta sahip olmaları gerekmektedir.

 

c) K3 türü taşıma yetki belgesi için başvuranların en az, 2 birim taşıt ve 35 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları gerekmektedir.

ç) K1 türü taşıma yetki belgesi için başvuran gerçek veya tüzel kişilerden, trafik tescil belgesinde özel amaölı olarak tescil edilmiş taşıt/taşıtlar için yetki belgesi almak isteyenlerden 1 birim taşıt dışında asgari kapasite şartı aranmamaktadır.

d) Sadece kamyonetlerle taşımacılık yapmak üzere K1 veya K2 yetki belgesi almak için başvuran gerçek ve tüzel kişilerden, an az 1 birim taşıt dışında asgari kapasite ile 40.ıncı maddenin 34.üncü fıkrasının (b) bendinde yer alan şart aranmaz ve bunların yetki belgesi ücretlerinde %75 indirim uygulanır.

Üyelerimiz konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye anılan değişikliğe ait resmi Gazete http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspxhome=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/01/20180108.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/01/20180108.htm adresinden  ulaşabilirler. İlgilenen üyelerimize duyurulur” ifadelerine yer verdi.