KTSO 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

KTSO 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla mesaj yayınladılar

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek,  kadın erkek  herkesin  sorumluluğudur.

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarının bulunduğu bir gerçektir. Bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği  öğreten  yine onlardır.

Kadının toplumsal, sosyal, ekonomik hayatta ve siyasette mutlaka yer alması temel hedef olmalıdır. Kadınlarımız gelecekte vatandaşlarımızın sorunlarına ortak çözüm getiren, sorumluluğu paylaşan bireyler olarak, sağlıklı bir çevrede yaşamak için yol gösterici olacaktır.  Bizler Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş dünyasına atılan ve atılacak olan tüm bayan girişimcilerimiz için her zaman elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gün olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” 'nde, saygıdeğer tüm dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyor kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyoruz.” ifadelerine yer verdiler.