KTO’DA BİLGİ VE PAYLAŞIM PROGRAMI

KTO’DA BİLGİ VE PAYLAŞIM PROGRAMI
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın başarılı lise öğrencileri ile tecrübe ve bilgi paylaşımı programında bir araya geldi.Dost Eli Derneği, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın başarılı lise öğrencileri ile tecrübe ve bilgi paylaşımı programında bir araya geldi.
Dost Eli Derneği, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bugünün Gençleri Yarının Liderleri” projesi kapsamında Konya’da 9. ve 10. sınıfta eğitim gören öğrenciler arasından seçilen 40 öğrenci Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen Tecrübe ve Bilgi Paylaşımı programına katıldı.
Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım’ın da katıldığı programın açılışında konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, “Projemiz ile Konya il merkezinde bulunan 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasından seçilen 40 adet lider özellikli, kendini ifade edebilen, çevresinde farkedilen, proje fikri olan ve bu projeye döküp çıktıya dönüştürebilecek yetenekte olan öğrenciyi özel bir programa tabii tutacağız. Proje kapsamında, geleceğin liderlerini bugünkü liderlerle buluşturarak, halef ve seleflerin tecrübe ve bilgi aktarımını aktif olarak sağlamış olacağız. Bu amaçla akademi, iş, siyaset, sanat ve spor dünyasının önde gelen insanlarıyla proje dahilindeki çocukları bir araya getirerek hem bir anlamda eğitim süreci devam edecek hem de öğrenciler önlerindeki modelleri görme ve tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, “Anadolu Selçuklu döneminde başkentlik yapan Konya o dönemde ilim, kültür ve ticarette de başkentlik yapmıştır. Konya bu önemini tarihi süreçte hep korumuştur. Osmanlı’nın son döneminde İstanbul’da bulunan tüm kurumların ikincisi Konya’da açılmıştır. Odamız da 1882 yılında İstanbul’dan sonra Anadolu’da kurulan ilk odadır. Odamızın temeli Anadolu Selçuklular zamanında kurulan Ahilik teşkilatına dayanmaktadır. Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük emeği geçen Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda kurulan Ahilik Teşkilatı toplumsal yaşamın en önemli unsuru olan kardeşlik duygusunu esas almaktadır. O dönemde ticari hayata yön veren ahilik sistemi sosyal hayata da büyük katkı sağlamıştır. Öğrencilerimiz için ders almaları gereken bir örnek bu sene yüzüncü yılına girecek olan Çanakkale destanıdır. Çanakkale savaşları sırasında bütün öğrencileri şehit düşen Konya, Galatasaray ve İzmir liseleri 1915’te tek bir mezun bile veremedi. Bizler, siz öğrencilerimize güveniyoruz ve sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Bugünün üniversite öğrencileri, lise öğrencileri gelecekte bu kurumları bizlerden daha iyi yönetecek. Bizim isteğimiz maddi bilimlerde bizlerden daha iyi yetişecek olan gençlerimizin, çocuklarımızın manevi olarak da iyi yetişmeleridir. Gelecekte bizim yerlerimize geçecek olan kişilerin milli ve manevi değerlere bağlı olmalarını istiyoruz. Bunun için oda olarak öğrencilerimizin maneviyatlarını kuvvetlendirecek her projeye destek vermekteyiz” diye konuştu.