KONYA’NIN DA KIŞ SPORLARI MERKEZİ OLUYOR

KONYA’NIN DA KIŞ SPORLARI MERKEZİ OLUYOR
Konya’nın da kış sporları merkezi oluyor. Konya’nın Kayak Merkezi olması için çalışma başlatılan Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metrelik rakıma sahip Aladağ’da incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,...

Konya’nın da kış sporları merkezi oluyor. Konya’nın Kayak Merkezi olması için çalışma başlatılan Derbent ilçesindeki 2 bin 385 metrelik rakıma sahip Aladağ’da incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kayak Merkezi’nin, Konya merkeze daha çok hitap eder bir projeye dönüştürmeyle ilgili düşünceler var. Yürütülen çalışmaları ilerleteceğiz, çalışmaları hızlandırıyoruz” dedi.
AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul ve Mustafa Kabakcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent ilçesini ziyaret etti. Şehir meydanında bir kahvehanede kendilerini karşılayan vatandaşlarla sohbet eden milletvekilleri ve belediye başkanı, daha sonra Konya’nın Kış Sporları Merkezi olması için çalışma yürütülen beyaz örtüyle kaplı Aladağ’a çıktı. Aladağ’da İlçe Belediyesi’nin yaptırdığı sosyal tesiste Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Belediye Başkanı Hamdi Acar ve diğer ilgililerden projenin detayları ile ilgili bilgiler alan Milletvekilleri Özkul ve Kabakcı ile Başkan Akyürek, kendilerini bölgeye getiren araçlarla Aladağ’ın zirvesine çıkmak istedi. Ancak şiddetli fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle zirveye çıkılamazken, alanda önceden planlanan kayak gösterisi ve etkinlikleri de gerçekleştirilemedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Derbent ilçesinin yeni büyükşehir yasası ile birlikte artık metropol ilçe olduğunu vurguladı. Aladağ’da kayak tesisi yapılması planlanan alanda milletvekilleriyle beraber inceleme yaptıklarını belirten Akyürek, “Arkadaşlarımız ve belediye başkanımız bir proje hazırlamışlar. Daha önceden de bir çalışma vardı, kış sporları ve turizm merkezi olarak Büyükşehir Belediyesi olarak Derbent Belediyesi ve Kaymakamlık ile işbirliği içinde bir çalışma yürütüyoruz. Bunu daha da ilerleteceğiz. Nasıl bir proje ortaya çıkar, şu anda hemen net bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü, belki daha ağırlıklı ve önemli bir projeye dönüştürme, yani kayak alanının Konya merkeze daha çok hitap eder bir projeye dönüştürmeyle ilgili de düşünceler var. Çalışmaları hızlandırıyoruz. Belediye başkanımız ve kaymakamımızın şahsında Derbentli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Milletvekilli Kerim Özkul da, “Buranın kayak turizmine, Konya’ya, Konyalılar’a kazandırılması için Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünde bir teşebbüse geçileceği noktasında bir kanaate ve karara vardık. Konya milletvekilleri olarak bunun Ankara’da hükümet nezdinde, başta Gençlik ve Spor ile Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere başkentteki bürokratik işlemlerin yapılması, takip edilmesi, gerçekleştirilmesiyle ilgili her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bildiriyorum” şeklinde konuştu.
Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, Konya’nın istikbaline bakıldığında, beş sektörde önemli gelişmelerin olacağına inandıklarını ifade ederek, “Sanayi var, ulaşım, enerji var, kültür turizmi diyorduk, kongre turizmi diyorduk, sağlık ve termal turizmi diyorduk. Aladağ’ı gördükten sonra ise istikbalde görüyoruz ki, Konya’da kayak turizmi diye bir kalemi açma imkanı elde edeceğiz. Milletvekilleri olarak merkezde üzerimize düşen hem Orman Bakanlığında, hem de Gençlik ve Spor Bakanlığında bu meselenin takipçisi olacağız. Öyle zannediyorum ki; Konya, Beyşehir’le denizle, suyla tanışacağı gibi Derbent’le de kayakla ve karla tanışacak güzel bir Konya’yı şimdiden hayal ediyoruz” dedi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanını Aladağ’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Derbent halkı da kendilerini coşkuyla, alkışlarla karşıladı. Çünkü, Derbentliler Aladağ Kayak Merkezi’nin hem Derbent, hem de Konya için ne kadar önem arz ettiğinin bilincinde. Birlikte tırmandık, Aladağ’a çıktık. Şiddetli rüzgara rağmen, oradaki güzellik, kar, çam ormanları ve doğal görüntü herkesi büyüledi. Bu programdan maksat, burayı görmekti. Çünkü burayla ilgili gerekli hazırlıkları içeren dosya elimizde hazır durumda. Sonuç olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Konya milletvekillerimizin kayak merkezi ile ilgili heyecanı bizleri mutlu etti. Şu anda önümüzdeki kış buranın inşallah kayak pistleri hazırlanacak, yolu asfaltlanacak ve bütün Konyalı hemşehrilerimizle beraber burada kayacağız. Biz buradan kayak merkezi ile ilgili yola çıkarken Derbent için değil, Konya için önemini vurgulayarak yola çıkmıştık. Bunun için de ‘Bursa’nın Uludağ’ı varsa, Konya’nın da Aladağ’ı var’ demiştik. İnşallah bu gerçekleşiyor.”diye konuştu.