KMÜ'de 'Öğrenmeyi Öğrenmek' Konferansı Düzenlendi

KMÜ'de 'Öğrenmeyi Öğrenmek'  Konferansı Düzenlendi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlham Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Öğrenmeyi Öğrenmek’ konulu konferans düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok sayıda öğrenci ve üniversite personeli katıldı.

Öğrenmenin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Okumuşlar, “Ülkemizdeki eğitim anlayışında çok önemli sorunlar var. Yoğunlukla ve çoğunlukla ezbere dayalı bir eğitim söz konusu. Öğrenmek ve ezberlemek birbirinden çok farklı kavramlar. Öğrenmenin yolu dinlemek ve hafızaya kazımaktır. Öğrenciler sürekli derslerde not alıyorlar ve aldıkları notlara çalışıp derslerden geçiyorlar; bu tamamen ezbere dayalı bir çalışma şekli.  Yazarak ilim öğrenilmez. Beyninize ve zihninize güvenin; not almadan önce anlatılanı dinleyin.” dedi.

Prof. Dr. Okumuşlar, “Öğrenilen bilgi unutulmaz, ezberlenen bilgi ise unutulmaya mahkûmdur.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenme, kişinin kendisinde gerçekleşir ve kalıcıdır. Öğreten kişi etkendir fakat karşıdaki kişi öğrenmek istemezse hiçbir güç o bilgiyi ona öğretemez. Öğrenmek için kararlılık göstermelisiniz. Bir bilgiyi öğrenmişseniz ve o bilgiye sahipseniz cümle içinde kullanabilirsiniz ve o konuda yorumlar yapabilirsiniz. Öğrenciler birinci sınıfta öğrendikleri bilgileri son sınıfta kullanamıyorlar. Yüksek not alınarak geçilen derslerde öğrenilen bilgileri sonra kullanamıyorsanız öğrenme gerçekleşmemiş demektir.”

Prof. Dr. Okumuşlar, “Bilgi transferi önemli. Öğrendiğiniz bir bilgiyi başka bir yerde kullanabileceğinizi unutmayın. Öğrenmek esastır. Bilgi Allah’ın bizlere verdiği bir melekedir. Bunu Allah yolunda kullanın.” diyerek sözlerini noktaladı.