KMÜ’de Yunus Emre’yi Anma Programı

KMÜ’de Yunus Emre’yi Anma Programı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İlham, İlim ve Medeniyet, İlim Hikmet ve Marifet Öğrenci Toplulukları tarafından Yunus Emre’yi Anma Programı Düzenlendi.

Konya Kapu Camii Baş İmamı Ünver Güngör’ün Kur’an tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Duran Ali Yıldırım yaptı. Üç farklı topluluk tarafından ortaklaşa düzenlenen programın diğer fakültelere de örnek olacak nitelikte tertip edildiğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Yıldırım, “Dört aylık bir emeğin ürünü olan bu programı hazırlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.  
Daha sonra söz alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Dalkılıç ise Yunus Emre ile ilgili anlatımlarda bulundu. Yunus Emre’nin hayatı ve eserleri ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Dalkılıç, “Yunus Emre’nin eserlerini okurken gönülden dökülen sözleri duyarsınız. Onun eserlerine kendimizi ne kadar açarsak metinler de kendini bize o kadar açar. Yunus Emre’nin temel anlayışı gönüle dokunmaya dayanırdı. Irk, din, dil ayrımı yapmaksızın tüm milletleri Allah’ın kulları olarak görür ve severdi.” dedi. 
Prof. Dr. Bayram Dalkılıç’ın konuşmasının ardından Yunus Emre ilahileri dinletisine geçildi. KMÜ İslami İlimler Fakültesi koro ekibi ve Konya’dan gelen sazendeler eşliğinde gerçekleştirilen ilahi dinletisi büyük beğeni topladı. 
Dinletinin ardından plaket takdimi ile program sona erdi.