KMÜ’de Yeni Doktora Ve Yüksek Lisans Programları Açıldı

KMÜ’de Yeni Doktora Ve Yüksek Lisans Programları Açıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde üç yeni doktora programı ile iki yeni yüksek lisans programı daha açıldı.

Üniversite Senatosunun teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararıyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kimya Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile İşletme Doktora Programları açılması kararlaştırıldı. 

Ayrıca yine Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tezli Yüksek Lisans Programı ile Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı açılması da uygun görüldü. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yeni açılan doktora ve yüksek lisans programlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitemizin, ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni programları üniversitemize kazandırmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Yükseköğretim Kuruluna yaptığımız başvuruların olumlu sonuçlanması sevindirici bir gelişme. İnşallah bundan sonraki süreçte de üniversitemizin gelişimi ve uluslararası düzeyde bir konuma taşınması amacıyla tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.