KMÜ'de Senato Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

KMÜ'de Senato Toplantısı Video Konferansla Yapıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) haftalık Senato Toplantısı uzaktan erişim yöntemiyle gerçekleştirildi.

KMÜ Uzaktan Eğitim Merkezinin teknik desteğiyle Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversitenin Senato üyeleriyle video konferans yöntemini kullanarak görüştü. Konuşmasına Senato üyelerinin Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Rektör Akgül, Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretimde yaşanan değişimlere değinerek bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılması temennisinde bulundu.
Rektör Akgül'ün, üniversitenin rektör yardımcıları, dekan ve müdürleri ile birim temsilcilerinden oluşan Senato üyeleriyle yaptığı görüşmenin gündemini öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla yapacakları yarıyıl sonu sınavları ile bütünleme sınavları oluşturdu. 
Rektör Akgül, "Öğrencilerimizden gelen yoğun talep doğrultusunda, cari mevzuatı da dikkate alarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarının uzaktan eğitim yoluyla ve dijital ortamda yapılmasına Senato üyelerimizin oybirliğiyle karar verilmiştir. Buna göre üniversitede yarıyıl sonu sınavları 22 Mayıs ile 08 Haziran, bütünleme sınavları da 15-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek." dedi. 
Senatonun diğer bir gündem maddesini ise yeni eğitim-öğretim döneminin ders içerikleri oluşturdu. Video konferans, sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirilmesi temennisiyle sona erdi.