KMÜ’de Nevruz Sergisi

KMÜ’de Nevruz Sergisi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Nevruz: Yeni Gün’ konulu karma sergi düzenlendi.

Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğünün desteğiyle KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen serginin açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Odabaş, il ve üniversite protokolü, eser sahipleri ve davetliler katıldı. 
Kurdele kesimi öncesinde sergi ile ilgili bilgi veren Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertekin, Nevruz’un Türk toplumlarında coşku ile kutlandığına dikkat çekerek, “Nevruz, Türkler için Ergenekon’dan çıkış ve yeni bahar anlamlarını taşır. Dinimiz açısından da Nevruz'un toplumumuzda önemli bir karşılığı vardır. Milletimizin geleneklerini gelecek kuşaklara aktarmak adına bu uluslararası sergiyi düzenledik. Yeni gün'ün yeni uyanış ve başlangıçlara vesile olmasını diliyor; sergimize desteklerinden dolayı Sayın Valimize, Sayın Rektörümüze ve sergimize emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 
KMÜ Rektörü Namık Ak ise serginin hayırlı olmasını dileyerek, “Nevruz’un, tüm insanlık için umut, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyor; herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. 
Vali Yardımcısı Şenlik de tüm katılımcıların Nevruz Bayramı’nı kutlayarak sergide emeği geçenleri tebrik etti. 
Küratörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Betül Serbest Yılmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’ın üstlendiği serginin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı. 
Sergi küratörlerinden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz sergideki eserler hakkında ziyaretçilere bilgi vererek uluslararası katılımcıların renklendirdiği serginin önemine değindi ve “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sergimizdeki eserlerle, sanatçıların gözüyle bahara hoş geldin mesajı veriyoruz.” şeklinde konuştu.  
Hem mekanda hem de sanal ortamda toplam 70 eseri sanatseverlerle buluşturan sergi, 28 Mart’a kadar SKS Sergi Alanı ve https://kmu.edu.tr/stm adresinden ziyaret edilebilecek. 
‘Nevruz: Yeni Gün’ konulu karma sergide eserleri olan sanatçılar şu şekilde: Prof. Dr. Abdülgani Arıkan, Prof. Dr. Birsen Çeken, Prof. Dr. Gültekin Akengin, Prof. Dr. Fatih Başbuğ, Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Prof. Dr. Melek Gökay Prof. Dr. Mehmet Özkartal, Prof. Dr. Murat Ertekin, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Prof. Dr. Mutluhan Taş, Prof. Dr. Neslihan Kıyar, Doç. Dr. Attila Döl, Doç. Elçin ÜNAL, Doç. Dr. Meral Batur Çay, Doç. Dr. Memduha Satır Kayserili, Doç. Dr. Mustafa Diğler, Doç. Dr. Muzaffer Yılmaz, Doç. Dr. Oğuz Yurttadur, Doç. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Doç. Dr. Zühal Başbuğ, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tanrıver Celasin, Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Derya Konuk, Dr. Öğr. Üyesi Emre Şen, Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin Geçen, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Karoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Susuz, Dr. Öğr. Üyesi Nihat Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Orhan Dikener, Öğr. Gör. Dr. Emine Nur Yılmaz Arıkan, Öğr. Gör. Eda Cerit, Öğr. Gör. Gülşen Kahraman, Öğr. Gör. Mustafa Konuk, Öğr. Gör. Mustafa Sönmez, Öğr. Gör. Müzeyyen Aksöz Şen, Öğr. Gör. Nazik Ağyar Leblebici, Öğr. Gör. Necmettin Ertunç, Öğr. Gör. Özgül Yiğit, Öğr. Gör. Seda Dilay, Öğr. Gör. Şeyda Göknur, Öğr. Gör. Tevhide Aydın, Arş. Gör. Dr. Ahmet Fatih Özmen, Arş. Gör. Ali Ertuğrul Küpeli, Arş. Gör. Özge Öner, Kadriye Yıldırım Ulaş, Ali Rıza Kanaç, Ebru Şenlik, Gülten Kahraman, Ömür Burcu Hanedar, Havva Küçüköner, Etibar Rzazdeh, Valide Paşayeva, Mihail Arabacı, Andrey Ivarlak, Kateryna Lemesheva, Abhaz Dizdarovic, Akbar Bekhalam, Anne Pengrech, Daniela Jaurequi, Ethem Baymak, Savran Suleyman, Miso Vemic, Nathalia Bazhenova, Sami Ben Ameur.