KMÜ’de Kazım Karabekir Ve Spor Konferansı

KMÜ’de Kazım Karabekir Ve Spor Konferansı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafından "Kazım Karabekir ve Spor" konulu konferans düzenlendi.Konferansa BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO) tarafından "Kazım Karabekir ve Spor" konulu konferans düzenlendi.
Konferansa BESYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Kazım Karabekir Paşa’nın spora ve sporcuya verdiği önemi anlatan sunumlar yapıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Abdulbaki Pınar, etkinlikle ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, “Kazım Karabekir’in hayatını anlatan böylesi güzel bir etkinliğin yine onun adını taşıyan okulumuzda düzenlenmesi bizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Açılış konuşmasını ardından Okutman Evren Küçük, Kazım Karabekir’in özel yaşantısından kesitler sunarak Paşa’nın hayatıyla ilgili bilgiler paylaştı.
Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, çocukların istikbalin ümidi olduğunu belirterek, “Çocuk; nesillerin öncüsü, var olma çabasının başarılı meyvesidir. Şarkta 4 bin kadar yetim çocuğun üzerine koruyucu bir melek gibi eğilen, onları sefaletten ve perişanlıktan kurtaran, her yönüyle onların gelişmesine imkân sağlayan Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın beden eğitimi ve spor alanında yapmış olduğu çalışmaları sizlerle paylaşmak için buradayız” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, toplum olarak Kazım Karabekir’i sadece zaferleriyle tanıdığımızı ifade ederek, “Üstün komutanlık görevinin yanı sıra Kazım Karabekir Paşa beden eğitimine ve spora büyük katkılar sağlamış değerli bir şahsiyettir. Kazım Karabekir’in bu yönlerini pek bilmeyiz fakat o, yapmış olduğu çalışmalarla spor alanında da üstün başarılara imza atmıştır” diye konuştu.