KMÜ’de İdlib Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi

KMÜ’de İdlib Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARDİL) tarafından ‘İdlib Şehitlerini Anma ve Dua’ programı düzenlendi.

Üniversite Camiinde düzenlenen programa üniversitede öğrenim gören çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Öğle namazının ardından düzenlenen programda KARDİL’de eğitim gören Osman Serran, Osama Sabit, İskender Abdalla, Muhammed el-Hasan el-Osman, Yusuf Farah Yusuf, Malik Elisvari, Hassan Zahruddin Nımcan ve Ahmet Yousef Abdullah askerlerimiz için Fetih Suresini okurken KMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım da şehitler ve İdlib’te bulunan askerlerimiz için dua okudu. Hep birlikte bulunulan 'amin' temennilerinin ardından program sona erdi.
‘Acılar paylaştıkça azalır’ 
Program ile ilgili açıklama yapan KARDİL Dil Okutmanı Adem Güler; "Son günlerde Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen askerlerimizi anmak ve hali hazırda mücadele eden askerlerimizin muvaffak olması için dua etmek üzere toplandık. Acılar paylaştıkça azalır düsturundan hareketle yabancı uyruklu öğrenciler ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik sayesinde onların ülkemizde sadece misafirimiz değil, duacımız olduklarına da şahit olduk. Etkinliğimize dualarıyla destek veren herkese teşekkür ediyoruz." dedi.