KMÜ Uzaktan Eğitim Altyapısını Güçlendirdi

KMÜ Uzaktan Eğitim Altyapısını Güçlendirdi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde uzaktan eğitim altyapısını güçlendirdi.

KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen dijital yeni uzaktan eğitim altyapısı, canlı ders uygulamalarına imkan verirken misafir katılımcı ve anında yoklama uygulamalarına da olanak veriyor. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün talimatlarıyla hayata geçirilen yeni uzaktan eğitim altyapısı, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.
Sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen bilgilendirme toplantısına Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra ilgili birimlerden akademik ve idari personel katıldı.
Bilgilendirme toplantısının ilk bölümünde KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Mahmut Özcan sistemin işleyişi ile ilgili bir sunum yaptı. Özcan önceki dönemde asenkron videolarla gerçekleştirilen uzaktan eğitimin yeni sistemde senkron (eş zamanlı) ve asenkron (farklı zamanlı) videolarla gerçekleştirilebileceğini belirtti. Derslere misafir kullanıcıların da katılabileceğine dikkat çeken Özcan, "Önceki sistemde olduğu gibi öğretim elemanları yine derslerle ilgili her türlü dijital dokümanı sisteme yükleyebilecek ve kaynak paylaşabilecek. Bununla birlikte öğretim elemanları canlı ders sırasında derse katılan öğrenciler ile ilgili yoklama alabilecek." dedi. 
Programın ikinci bölümünde ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personelleri tarafından canlı ders, ödev oluşturma, ödev yükleme, yüklenen ödevlere puan verme gibi çeşitli konularda örnek uygulamalara yer verildi. 
KMÜ'nün yeni uzaktan eğitim altyapısı hakkında öneri ve değerlendirmelerde bulunan Rektör Akgül, pandeminin seyrine göre üniversitelerde uzaktan eğitime devam edilmesi halinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti ve sürece katkı veren tüm üniversite personeline teşekkür etti.
Katılımcıların sistemle ilgili fikir alışverişinde bulunmasının ardından program sona erdi.