KMÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümüne Öğrenci Alınacak

KMÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümüne Öğrenci Alınacak
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan Türkçe Öğretmenliği bölümüne öğrenci alınacak.

Üniversite Senatosu'nun yeni açılan bölüm ve programlara 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alınması konusundaki tekliflerini değerlendiren Yükseköğretim Kurulu, KMÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan Türkçe Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci alınmasını kararlaştırdı. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yükseköğretim Kurulu kararının ardından şunları söyledi: “Geçtiğimiz aylarda Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan yedi bölüm ve programa 240 öğrenci alınacağını duyurmamızın ardından şimdi de Türkçe Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci daha alacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zor bir süreci geride bırakarak yeni bir döneme geçiş yapıyoruz ve 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde sağlıklı bir şekilde öğrencilerimize kavuşmak, onların varlığı ile enerjimizi artırmak en büyük temennimiz."

Rektör Akgül,  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin akademik gelişimine bağlı olarak yeni bölüm ve programlar açmayı ve bu bölümlerle programlara yeni öğrenciler almayı sürdüreceklerini söylerken Türkçenin başkenti unvanına sahip Karaman'da, Türkçeyi ilk kez resmi devlet dili olarak ilan eden Karamanoğlu Mehmet Bey'in aziz hatırasına sahip çıkarak üniversitenin dil ile ilgili akademik yapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. Rektör Akgül, şimdiye kadar üniversitede dil ile ilgili düzenlenen bilimsel toplantılardan açılan anabilim dallarına, imzalanan protokollerden kurulan uygulama ve araştırma merkezilerine, Türkçenin yabancı uyruklu öğrencilere öğretimine kadar pekçok çalışmaya imza attıklarını vurgulayarak yeni açılan Türkçe Öğretmenliği bölümünün de hem üniversiteye hem de Karaman'a ve ülkemize değer katacağına inandığını belirtti.