KMÜ Tıp Fakültesi İlk Öğrencileriyle Buluştu

KMÜ Tıp Fakültesi İlk Öğrencileriyle Buluştu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Başkoordinatör Prof. Dr. Onur Ural, Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, tabipler, akademisyenler, öğrenciler ve  veliler katıldı.
Program, Murat Özgökmen yönetiminde fakülte öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Sağlık İçin Çal” adlı kliple başladı.
Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, “Sevgili meslektaşlarım ve genç hekim arkadaşlarım, bugüne gelene kadar 13 yıllık bir eğitim sürecinden geçtiniz. Çok sayıda sınavı başarıyla verdiniz ve en son yükseköğretim sınavında yaklaşık binde beşlik dilime girerek fakültemizi kazanmayı hak ettiniz. Bu süreçte yoğun çabalarınız, bitmek tükenmek bilmeyen çalışmalarınız için saygı değer öğretmenlerinize ve sizlere her türlü maddi manevi destekleri sağlayan ailelerinize teşekkür ediyorum. Sevgili genç meslektaşlarım, sizlerin de katılımıyla 31’i Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 156'sı yurt dışı kaynaklı öğrencisiyle toplam fakültemiz öğrenci sayısı bin 380’e ulaştı. Gerek akademik kadromuz gerekse yardımcı sağlık personelimiz gerekse hastanemiz sizlerin milli manevi ve ahlakî sorumluluk değerlerine sahip, tıbbın tüm sahalarında söz sahibi olabilecek hekimler olarak yetişmeniz, evrensel düşünebilen, özgür ve objektif hareket edebilen, çağı yakalamış bilim insanları kimliğini kazanabilmeniz için hizmetinizde olacaktır.” şeklinde konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise “Çok kutsal bir mesleğin eşiğindesiniz, ilk adımını atıyorsunuz. Öyle bir meslek ki sizi geceleri uyutmayacak, öyle bir meslek ki zaman zaman olumsuz tepkilerle de karşılaşacaksınız. Mesleğinizi, usta-çırak ilişkisi içinde öğreneceksiniz. Sizler, sevgili genç kardeşlerim bizlere Allah’ın, devletin, milletin, çok kıymetli ailelerinizin birer emanetisiniz. Türkiye’nin örgün öğretimdeki öğrenci sayısı itibariyle ikinci büyük üniversitesine tekrar hoş geldiniz. Selçuk Üniversitesi birçok programıyla birçok eğitim kurumuyla senelerdir eğitim veren büyük bir üniversite. 600 binin üzerinde mezun vermiştir. Bu üniversitenin mezunları dünyanın her tarafında çalışıyorlar. Biz sadece kendi mesleğine muharrir olan yetenekli doktorlar değil aynı zamanda iyi birer vatan evladı olmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.