KMÜ Senatosu Afrin İçin Toplandı

KMÜ Senatosu Afrin İçin Toplandı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Senatosu, Afrin Operasyonuna destek için toplandı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül başkanlığında toplanan Üniversite Senatosu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bir bildiri yayımlayarak şunları dile getirdi:

"Bilindiği üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik olarak; ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzurunu temin etmek, milli sınırlarımızın hemen yanı başında, özellikle komşumuz Suriye'de emperyalist güçler tarafından oynanan oyunu bozmak amacıyla, adına yakışır bir biçimde, masum insanların hayatını koruyarak bölgeyi terörist unsurlardan arındırmak için Zeytin Dalı Harekatı başlatılmıştır.

Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de bütün farklılıklarımızla, milli birlik ve beraberlik duygusu içerisinde terörle mücadelemizin başarılı olacağı aşikardır. Devletimizin bekası için gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı süresince milli birlik ve beraberliğimize kast ederek bu onurlu mücadelemizi zedeleyecek her türlü beyanat ve girişimden kaçınılması son derece önem arz etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Afrin’e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nı sonuna kadar destekliyor, Cenab-ı Allah'tan ordumuza  ve milletimize muvaffakiyet vermesini niyaz ediyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Senatosu olarak, her türlü terör faaliyetini, teröre açık ve gizli destek veren herkesi lanetle kınıyoruz.

Bilim camiası olarak, ülkemizin özellikle son dönemde içeride ve dışarıda verdiği ekonomik, askeri, diplomatik ve kültürel pekçok alanı kapsayan kararlı mücadelesine ve bu mücadelenin bir parçası olan Zeytin Dalı Harekatı'na desteğimizin eksilmeksizin devam edeceğini belirtiyor; bu ülkenin fertleri olarak vatanımıza ve milletimize karşı üzerimize düşen herşeyi yapmaya hazır olduğumuzun ve Milli Mücadele ruhunu sonuna kadar yaşatmaya, devletimizin bekası için var gücümüzle çalışmaya and içtiğimizin  bilinmesini istiyoruz.

Bu münasebetle, sınırlarımızın güvenliğini canları pahasına koruyan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken gazilerimize acil şifalar, Mehmetçiğimize de başarılar diliyoruz.