KMÜ Personel Ve Öğrencilerine Yabancı Dil Desteği

KMÜ Personel Ve Öğrencilerine Yabancı Dil Desteği
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları arasında iş birliği protokolü imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Karaman Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları Müdürü Ahmet Yaşar’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol; öğrenci, akademik ve idari personel ile aile bireylerine yönelik yabancı dil kurslarında indirim sağlanmasını öngörüyor. 
Protokol kapsamında yabancı dil eğitimi alacak olan KMÜ öğrencisi, akademik ve idari personeli ile aile üyelerine konuşma odaklı İngilizce eğitimi için yüzde 40, sınav odaklı İngilizce eğitimi için ise yüzde 30 oranında indirim uygulanacak; ayrıca eğitim süresince ödemelerin taksitlendirilmesi sağlanacak. 
İmza töreninin ardından konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yabancı dil eğitiminin her geçen gün önem kazandığını belirterek, “Üniversitemiz mensuplarının Karaman'da etkin bir şekilde ve ekonomik sıkıntıya düşmeden yabancı dil eğitimi alabilmeleri için Karaman Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları ile görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Kuşkusuz dil öğrenimi, üniversite derslerinin yanı sıra sosyal hayatta da yüz yüze ve çevrimiçi ortamlarda sürekli desteklenmesi gereken bir husustur. Her meslek grubunun kariyer hedeflerinde mutlaka yeri olan İngilizce öğrenimi ise günümüz koşullarında artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Öğrencilerimizin ve personelimizin dil kursuna ilgi göstereceğini düşünüyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, mensuplarının en az bir yabancı dil öğrenmesini, en az bir kurs ve sertifika programından yararlanmasını, bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmesini, sivil toplum kuruluşu ya da üniversite kulüplerinde kendini ifade etmesini öncelikli hedefleri arasında belirlemiştir. Protokolün şimdiden hayırlı olmasını ve üniversitemiz mensuplarına en üst düzeyde fayda sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.