KMÜ Matematik Bölümünde Akreditasyon Süreci Başladı

KMÜ Matematik Bölümünde Akreditasyon Süreci Başladı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Akreditasyon ziyaret programı kapsamında değerlendirmeye tabi oldu.

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği FEDEK tarafından görevlendirilen yetkililer, 21-24 Aralık 2019 tarihleri arasında üniversitede görüşmelerde bulundular.
Program kapsamında Takım Başkanı Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu, Takım Eş başkanı Prof. Dr. Zerrin Gül Esmerligil, Prof. Dr. Emrah Akyar ve Prof. Dr. Hanlar Reşidoğlu'ndan oluşan değerlendirme ekibi, gerek Kamil Özdağ Fen Fakültesinde gerekse Rektörlükte ve destek birimlerinde üniversite personeli ile üç gün boyunca görüşmeler yaparak yerinde incelemelerde bulundular.
Takım üyeleri ziyaret programının son gününde ise Rektörlük Senato odasında çıkış görüşmesi gerçekleştirdi. KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay ve Takım Başkanı Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu'nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda Akreditasyon ziyaret programına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 
Toplantıda Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu, Akreditasyon programının öneminden ve prosedürlerinden bahsederken KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay ise "Bu iş gönül işidir; biz de üniversite olarak bu sürecin tamamlanması için gönüllü olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz." dedi. Değerlendirme ekibinin raporunda dikkat çeken hususları en kısa sürede tamamlayacaklarını belirten Oktay, "Bunu yapacak genç ve dinamik bir ekibe sahibiz." şeklinde konuştu. Akreditasyon Programı Sorumlusu olan Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz da bir yola çıktıklarını ve bu yolun nihayetinde sonuca ulaşacaklarını ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Değerlendirme ekibinin raporunu okuması ve istişarede bulunulmasının ardından program hediye takdimleriyle sona erdi.