KIŞ GELDİ KARAMANʹDA KÖMÜR YOK

KIŞ GELDİ KARAMANʹDA KÖMÜR YOK
Türkiyenin en genç madencilerinden olan Mersin Gülnarda ki Günarslan Madencilikin sahibi hemşerimiz İlhan Arslan, Karamanda yaşanan kömür sıkıntısı hakkında haber sitemize açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin en genç madencilerinden olan Mersin Gülnar’da ki Günarslan Madencilik’in sahibi hemşerimiz İlhan Arslan, Karaman’da yaşanan kömür sıkıntısı hakkında haber sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Başbakanlık Yardımlaşma fonunun yapmış olduğu ihale sisteminin değişmesi ve dağıtım işinin Kiaş ve rödevanscısı olan birkaç firmaya verilmesinden dolayı sıkıntıların büyüdüğünü belirten İlhan Arslan ; “ Durumun ne olacağından habersiz olan Kömür ocakları hazırlık yapamadı. Ayrıca Doğalgaz ağının her yıl genişlemesinden dolayı ocak sahipleri stoklu çalışmayı bırakmak zorunda kaldı.” Dedi.
 
Eskiden kömür ocakları yaz aylarının sonuna doğru %20-%30 oranında üretimlerini arttırırken bu yıl istatiklere baktığımızda sektörün ekim ayı üretim hacminde bir önceki aylara göre %3,3’lük bir azalma görüldüğünü belirten genç madenci İlhan Arslan, Kömür perakendecilerinde stoklu çalışmamasından ve bayramında araya girmesinden dolayı Kömür sıkıntısının yaşandığını sözlerine ekledi.
 
Tükedicilerin kömür alma hakkında bazı tavsiyelerde bulunan İlhan Arslan, Kömürün Yaz aylarında alındığı takdirde kömür içerisinde ki %10- %20 oranında bulunan bünye nemi kurumuş olup yanma kalitesinin artacağını ve vatandaşın kömür içerisinde ki suya para vermeyeceğini belirtti.