KAZIM NAS KARAMANʹA SPOR OKULU KURUYOR

KAZIM NAS KARAMANʹA SPOR OKULU KURUYOR
Uzun yıllar profesyonel olarak Futbol arenasında başarı ile Karamanı temsil eden Milli Futbolcu Kazım Nas, Karamanlı gençlerin futbola kazandırılması amacıyla Karamanda futbol okulu açıyor.
Uzun yıllar profesyonel olarak Futbol arenasında başarı ile Karaman’ı temsil eden Milli Futbolcu Kazım Nas,  Karaman’lı gençlerin futbola kazandırılması amacıyla Karaman’da futbol okulu açıyor.
1989-1980 futbol sezonunda Karamanspor’da profesyonel olduğunu söyleyen Nas, 2007 yılına kadar futbol hayatını çeşitli süper lig takımlarında sürdürdüğünü belirtti.
 
Karamanspor,  Yimpaş Yozgatspor, Çaykur Rize, Kayserispor, Göztepe, Vanspor, Eskişehirspor,  Ankaragücü ve Trapzonspor’da futbol oynadığını ve milli olduğunu ifade eden Nas,  şunları kaydetti:
‘’Karaman’da doğdum, büyüdüm.  Bu kente borcum olduğunu hissediyorum. Karaman insanının futbola çok yakın olduğunu yakinen biliyorum. Ne yazık ki  yeterli altyapının olmaması dolayısıyla var olan bu potansiyel kullanılamıyor. Var olan bu potansiyeli harekete geçirmek, gizli kalmış yetenekleri Karaman ve Türk futboluna kazandırmak için Karaman’da bir futbol okulu açmaya karar verdim.’’
      
Futbolun başlangıcında Futbol Okulunun özel bir yeri olduğunun altını çizen Nas, ‘’Çünkü futbol okulları bir eğitim yuvasıdır. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın topluma faydalı gençler olarak yetişmesi için oluşturduğumuz eğitim programı “iyi futbolcudan önce topluma sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Okulumuzda futbol eğitiminin yanı sıra sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu, ayrıca işbölümü ve paylaşmayı öğretiyoruz’’ dedi.