KASGEM kuruldu

KASGEM kuruldu
Karamanda Kalkınma Stratejileri Geliştirme Merkezi KASGEM kuruldu.

Vali Yardımcısı Latif Memiş başkanlığında dün öğleden sonra Valilik Toplantı salonunda düzenlenen heyet ilk tanıtım toplantısını yaptı.

Kuruluş amacını Karaman’ın gelişmişlik ve farklılıklarını ortadan kaldırmak amaçlı olduğunu belirten Vali Yardımcısı Memiş; “Kısa adı KASGEM olan bu merkez, mevcut potansiyelini ve kaynaklarını etkin kullanarak insanların refah seviyesini yükseltmek için oluşturulan bir birimdir.”dedi.

KASGEM ile yürütülecek hizmetlerde, paydaşlar tarafından yapılan strateji geliştirme faaliyetlerini koordinasyonu, izlenmesi ve sahip olunulan deneyim ve bilginin diğer iş geliştirmeye istekli paydaşlara aktarılmasını sağlamak olduğu açıklandı.

Ayrıca merkez, ulusal ve uluslar arası kaynaklar tarafından sağlanan fonların Karaman’a kazandırılmasında kaynak kullanımını etkin hale getirecek koordinasyonu sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca merkezin, AB mali yardımları kapsamında ilan edilen tüm programların tanıtılmasını ve bu programların kriterlerine uygun faaliyetlerin (iş) proje olarak dizayn edilmesine teknik destek vermek veya katkıda bulunacağı bildirildi.

KASGEM’in bünyesinde yapılacak olan faaliyetlerle ilgili bilgi bankası oluşturmak, bu bilgi bankası sayesinde ileride yapılması planlanan yeni projelere ışık tutmak, ortaya çıkan yeni deneyimden yeni proje ekiplerinin yararlanmasını sağlayacağı öğrenildi.

KASGEM’in, Karaman’ın soysal, ekonomik, ticari, kültürel ve çevresel ve envanterine bağlı olarak yeni iş, teknoloji ve rekabet koşullarının oluşturulmasına yönelik faaliyetlerde bulunacağı bilgi edinildi.