KARAMANʹI KARA GÜNLER BEKLİYOR

KARAMANʹI KARA GÜNLER BEKLİYOR
Teşvik yasası sona erdi, tedbir almazsak işsizlik artacak.. Sanayici zarar edecek.
Bu yılsonu itibariyle 5084 sayılı teşvik yasası sona eriyor. Karaman’lı sanayiciler ise 2010 yılında ne yapacağız diye kara kara düşünüyor.
 
Konu ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ve bir gurup Karsiad üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’i ziyaret ettiler.Karaman’dan giden heyet Bakandan yasanın devam etmesi için rica da bulundular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Hemşerimiz! Ömer Dinçer’den ise olumlu bir cevap alamadılar.
 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay ve Bşk. Yrd. Rıza Duru,  bu seferde TOBB Başkanı Rıfat Hizarcıkloğlu ile bir görüşme yaptı. Ve maalesef oradan da sadece “-Bu tüm ülkenin sorunu, İnşallah düzelecek ve buna inanıyoruz” cevabını aldılar.
 
Karaman Ticaret ve Sanayi odası konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “ilimizdeki istihdam oranının azalacağı ve sanayicimizin maliyetinin artacağının endişesini taşımaktayız. Bu nedenledir ki; emek yoğun ve ihracata dayalı sanayimizin uluslararası alanlarda rekabet gücünü artırmak, işletmelerin maliyetlerini azaltmak için, gerekli teknik düzenlemelerin yapılması noktasında çalışıyoruz ve 5084 sayılı teşvik yasasının devam etmesini istiyoruz.” dedi.