KARAMANʹDA DOMUZ GRİBİ GÖRÜLDÜ

KARAMANʹDA DOMUZ GRİBİ GÖRÜLDÜ
Karaman Sağlık İl Müdürü Âdem Kucur, İlimizde domuz gribi vakası görülmüştür.

Karaman Sağlık İl Müdürü Âdem Kucur, "Karaman’da sosyal hayatı etkileyecek bir salgın bulunmuyor. İlimizde domuz gribi vakası görülmüştür. İlgili kişilerin genel durumu iyi olup, evlerinde istirahat etmektedirler" dedi.

Bugün itibariyle Türkiyeʹde 19 kişinin öldüğü domuz gribi vakalarında Karamanʹda da tespit edildiği öğrenirken aşı çalışmalarının da başladığı öğrenildi.

Karamanʹda domuz gribine yakalanan kişilerin sayısı hakkında bilgi vermeyen Kucur, "H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribine karşı yayılımı engelleyecek aşının uygulanmasına bugün başlanmıştır. Şu an Karaman’da sosyal hayatı etkileyecek bir salgın bulunmuyor. İlimizde domuz gribi vakası görülmüştür. İlgili kişilerin genel durumu iyi olup, evlerinde istirahat etmektedirler. Konu Müdürlüğümüzce yakinen takip edilmektedir.

İlimizde şu an itibariyle genel yaşamı, sosyal hayatı ve çalışma hayatını etkileyecek hiçbir olumsuz durum bulunmamaktadır. Hastalığın yayılmaması için bilgilendirme çalışmalarımız ve hastalığa karşı günlük hayatta ve hijyenle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda halkı aydınlatmak için birçok eğitimler ve faaliyetler yoğun bir şekilde devam etmektedir. Salgının meydana gelmemesine karşı Sağlık Müdürlüğümüz ve Hastane İdarecilerimiz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış olup tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu anlamda işbirliği içerisindeyiz” dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Âdem Kucur tüm bulaşıcı hastalıklardan korunmada etkin bir yöntem olan kişisel ve çevresel hijyenin önemini bir kez daha vurgulayarak, vatandaşlara yapılan uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirterek tüm halkımıza sağlıklı günler diledi.