KARAMANʹDA BAHÇEDEN SOFRAMIZA ELMA PANELİ

KARAMANʹDA BAHÇEDEN SOFRAMIZA ELMA PANELİ
Elmacılıkta gelişen yeni teknik ve teknolojiyi üreticilere ulaştırmak amacıyla Bahçeden Soframıza Elma konulu bir panel düzenlendi.
Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından elmacılık sektöründeki üreticilerin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak ve daha bilinçli üretim yapmalarını sağlamak, elmacılıkta gelişen yeni teknik ve teknolojiyi üreticilere ulaştırmak amacıyla “Bahçeden Soframıza Elma” konulu bir panel düzenlendi.
Panele Vali Süleyman Kahraman, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Uluad, Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz ile elma üreticileri katıldı. Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Uluad, yoğun nüfus artışına paralel olarak tüm dünyada tarıma olan ilginin giderek arttığını belirterek, “Tarımsal üretimin yeterli olmadığı ve beslenme açığının bulunduğu bilinmektedir. Artan nüfusun bilinçli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi için üretimin yeterli olması gerekmektedir. Gerek ülkemizin, gerekse ilimizin ekonomisinde elmacılığın payı büyüktür. Elma ülkemizde uzun yıllardan beri yetiştirilmesi yapılan üretim ve alan bakımından yetişen meyvelerin başında gelmektedir. Elma üretiminde ülkemiz 2 milyar 630 ton üretimle dünyada üçüncü durumdadır” dedi.
KARAMANʹDA TARIM ÇOK ÖNEMLİ
Vali Süleyman Kahraman da konuşmasında Karamanʹda tarımın çok önemli bir konu olduğunu ifade ederek, “Tarıma dayalı olarak bisküvi sektörü var. Elmacılık, kiraz ve organik tarım yapılıyor. Bu bizim için çok önemli. Her geçen yıl bu saydığım ürünlerin üretimi artmaktadır. İlimiz ekonomisinde özellikle elma çok önemli bir yer tutuyor. Elma üreticilerimiz bilimsel bir şekilde yani usulüne uygun elma üretiyorlar ama onların bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi de çok önemli bir husustur” diye konuştu.
Daha sonra Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfi Pırlak, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuh Poyraz, Araştırma Görevlisi Dr. Ferhan Küçükbasmacı Sabır, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Refik Kiraz katılımcıları elmacılık konusunda bilgilendirdi.